Home
O Radio klubu
Aktivnosti Radio kluba
ARG
  Propozicije
  Rezultati
  Aktivnosti
PPS
Slike
Slike iz arhiva 
In memoriam
Kontakt
Knjiga gostiju
E71EZC Forum
E71EZC na BHCC
 
 
sm3cer09.gif
2012. GODINA:


Rezultati 8. Jesenjeg ARG UKT Kupa „Zenica 2012“

Osmi po redu Jesenji ARG UKT kup (JAUK) održan je u subotu 06.10.2012. godine. Učešće je uzelo 34 takmičara iz 7 radio klubova. Dvadesetak gostiju je pratilo takmičenje.

Posade na skrivenim predajnicima su bili Emrah Bajramović i Miron Banjac. Sudije na cilju Muki i Kićo. Na startu su bili Mario i Miki, dok je obradu podataka radio Kulja. Kvalitetnu stazu je postavio Sejmen Sejad, a Grga se pobrinuo za grah kao i za čaj koji je dočekao takmičare na cilju.

Rezultati su pokazali da veći broj takmičara ima iskustvo i da su bez problema pronašli sve skrivene predajnike. Takmičarska ekipa radio kluba Zenica je bila u sastavu: Maja V, Edber T, Zlatko Š, Mirza S, Bažda, Enes Š. i Mensur H.

Pripreme za takmičenje su bile prilično obilne. Edber je uspio, velikim zalaganjem da osposobi akumulatore za TX. Mirza je osposobio prijemnike. Ipak takmičenje je prošlo bez tekućih problema uz kašnjenje starta od pola sata.

Kao i uvijek, nejasno zašto, najteže je pronaći posade za skrivene predajnike kao i sudije na terenu.

Nadamo se da su takmičari i gosti bili zadovoljni.

Rezultate možete pogledati na web stranici ARABIH, a slike sa takmičenja pogledajte u foto galeriji radio kluba Zenica.


Generalni sponzor ovogodišnjeg Jesenjeg ARG UKT kupa je BH Telecom.Pripreme za Jesenji ARG UKT Kup „Zenica 2012“

Pripreme za ovogodišnji, 8. po redu, JESENJI ARG UKT KUP „ZENICA 2012“ koji će se održati 06.10.2012. godine na Smetovima, se polako privode kraju.

U prostorije radio kluba su nedavno stigle medalje i pehari (par sličica pogledajte ovdje). Članovi radio kluba marljivo rade, da bi sve bilo spremno za ARG takmicenje koje se odrzava narednog vikenda. Melita se potrudila i lijepo složila startne brojeve tako da sama podjelu brojeva takmicarima bude laksa i brža, dok je Mirza uradio kontrolu prijemnika (lisičara) koje će koristiti takmičarska ekipa radio kluba Zenica.

Još jednom napominjemo da je prijave potrebno izvršiti do 05.10.2012.g. u 12,00 sati na e-mail : [email protected] u formi koja je navedena u pozivnici.

Poziv i satnicu mozete preuzeti ovdje.


Očekujemo Vas na Smetovima!BRČKO DOSTT 2012 "DRUŽENJE OBUKA SPORTSKO TAKMIČENJE TOLERANCIJA"

U Brčkom je u periodu od 8. - 12.8.2012. godine organizovan ljetni kamp za ARG omladinu i otvoreno međunarodno prvenstvo u ARG. Članovi radio kluba Zenica (Melita E77ZE i Mirza E78ZE) su učestvovali u petodnevnom kampu, dok je Edber E75DTE aktivno učestvovao na okruglom stolu DOSTT 2012 koji je organizovano u subotu 11.8.2102. Ekipi u Brčkom su se u nedjelju na otvorenom ARG takmičenju pridružili Bažda i Mensur. Svi članovi radiokluba Zenica koji su bili prisutni u Brčkom su uzeli učešće na ARG takmičenju koje je održano u nedjelju.

Izvještaj sa kampa i rezultate ARG takmičenja , zapisnik sa okruglog stola možete pogledati na web trsanici Asocijacije radio amatera u BiH.BARDF 2012, Rogla, Slovenija - 29.6-1.7.2012

Ovogodišnji 7. po redu Balkanski ARG šampionat je organizovan u periodu 29.6.2012-1.7.2012. na Rogli u Sloveniji. Organizator je bila Asocijacija radio amatera Slovenije, a učestvovali su takmičari i gosti iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije i Slovenije.


Našu ekipu je činilo 8 osoba, a takmičari su bili:
Enes Šarić (E72ES) iz RK Zenica – kategorija M50
Edber Tahmiščija (E75DTE) iz RK Zenica – kategorija M60
Maja Vasić (E75YL) iz RK Zenica – kategorija W21
Mensur Hodžić (E74M) iz RK Zenica – kategorija M70
Mirzo Prljača (E73WM) iz RK Drina Goražde – kategorija M40
Šemsudin Kaltić (E75SK) iz RK Srebrenik – kategorija M40
vođa ekipe je bio Sejad Sejmen (E76Z).


Prema pravilima po kojima se organizuje balkanski šampionat, za svakog učesnika se sabiraju rezultati KT i UKT ARG takmičenja dok ekipnog plasmana nema. Takmičarski tereni su bili na nadmorskoj visini od oko 1.500 m što je predstavljalo dodatni izazov za sve takmičare. Prvi dan je odražan UKT dio balkanskog ARG šampionata, dok je drugi dan bio KT.
Rezultate možete pogledati na web stranici 7BARDF.

A našu galeriju slika pogledajte ovdje.ŠARG 2012, Doborovci - 23-24.6.2012

Posljednji puni vikend mjeseca juna 2012 osmočlana takmičarska ekipa radio kluba Zenica (Mensur-E74M, Edber-E75DTE, Enes-E72ES, Bažda, Melita-E77ZE, Mirza-E78ZE, Zlatko-E74ZSZ i Maja-E75YL) je boravila u Doborovcima gdje je održano ovogodišnje Državno prvenstvo u ARG.

Svi članovi ekipe su učestvovali i na UKT i na KT takmičenju. Rezultate uz par sličica možete pogledati na web stranici ARABIH.
A našu galeriju slika sa ovogodišnjeg ŠARG-a pogledajte ovdje.Memorijalno ARG takmičenje "Nedžib Čeljo" Gračanica, 3.6.2012

Ovogodišnja sezona ARG takmičenja je u punom jeku, a ekipa radio kluba Zenica se trudi da učestvuje na svim takmičenjima koja se održavaju po kalendaru ARG takmičenja ARABIH. Prošli vikend, 3.6.2012, ARG tim naseg radio kluba je učestvovao na memorijalnom ARG takmičenju "Nežib Čeljo" u Gračanici.

Melita je osvojila 2. mjesto u kategoriji Ž15, Mirza je bio 7. u M19, Bažda 12. u M40, Enes 3. u M50, Edber 1. i Mensur 2. u M60. Ekipno smo osvojili 3. mjesto!
Par sličica sa takmičenja pogledajte ovdje.


Rezultate možete pogledati na web stranici Asocijacije Radio Amatera u BiH.
ARG "Kakanj open"

Ekipa iz Zenice je učestvovala i na ARG takmičenju "Kakanj open 2012" koje je organizovano 27.5.2012. na Bočici nedaleko od Kaknja.


Par sličica sa takmičenja pogledajte ovdje.ARG "Stjepan Polje open"

Ekipa radio kluba Zenica je učestvovala na ARG takmičenju "Stjepan Polje open" koje se organizovalo 20.5.2012. godine u Stjepan Polju.
Ekipno smo osvojili 4. mjesto od ukupno 12 radio klubova.


Rezultate takmičenja možete pogledati na web stranici Asocijacije radioamatera u BiH, a par slika sa takmičenja pogledajte ovdje.ARG "Goražde open"

Ispred radio kluba Zenica na ARG takmičenju "Goražde open 2012" (6.5.2012) su učestvovali Mirza, Maja, Mensur i Bazda. Rezultate i par slika sa takmičenja možete pogledati na web stranici Asocijacije radioamatera u BiH.
ARG "Tuzla open"

Takmičarska ekipa radio kluba Zenica, u sastavu Melita, Mirza, Edber, Enes, Bažda i Mensur, je učestvovala na ovogodišnjem ARG takmičenju Tuzla open. Takmičenje je održano 29.4.2012. godine. Par sličica sa takmičenja možete pogledati ovdje.
ORIJENTIRING U BiH

U organizaciji Planinarskog saveza BiH, radne grupe za Jugoistočnu Evropu u orijentiring sportu i Medjunarodne orijentiring Federacije (IOF), odžan je prvi međunarodni razvojni seminar čija je tema bila rad u klubovima i organizacija orijentiring takmičenja. Na kraju seminara, svoje teoretsko znanje učesnici seminara su provjerili na orijentiring takmičenju.

Maja Vasić (kategorija seniori u izrazito muškoj konkurenciji) zauzela treće mjesto na ovom takmičenju. Na takmičenju se koristila karta Ilidže urađena po međunarodnim standardima orijenting sporta.
"ZE-FOXORING 2012"

Dana 15.4.2012. godine na Smetovima nedaleko od Zenice, održano je drugo po redu foxoring takmičenje pod nazivom "ZE - Foxoring 2012".
Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.


Održan je prvi Foxoring trening

Ni jako loše vrijeme koje je bilo 1.4.2012. nije omelo odlučnu grupu iz radio kluba Zenica. Na Kamberovica polju, u centru Zenice, je odrzan prvi foxoring trening.
Par sličica sa treninga možete pogledati ovdje.


2011. GODINA:

U subotu, 03.12.2011.godine u objektu radio kluba "Zenica" na Smetovima održan je sastanak radio klubova i radioamatera zainteresovanih za amatersku radio-goniometriju. Dnevni red sastanka možete preuzeti ovdje.

Domaćin sastanka je bio RK "Zenica". Sastanak je vodila Maja Vasić E75YL menadžer za ARG pri ARABIH. Povremeno oštra i žustra rasprava završila je donošenjem žaključaka i formiranjem radnih grupa koje bi svojim radom trebale doprinijeti daljem usavršavanju i poboljšavanju razvoja i rada amaterske radio goniometrije na prostorima BiH.

Sastanku je prisustvovalo dvadeset šest radio amatera iz deset radio klubova (spisak ). Nadamo se da ste bili zadovoljni, zahvaljujemo se na dolasku. Očekujemo Vas i drugom prilikom u našim prostorijama.

Napravljen je veliki broj fotografija a izbor naših nekoliko slika možete vidjeti u galeriji.

Domaćin kluba, Grga, je skuhao grah koji je planuo za desetak minuta - nije bilo primjedbi na kvalitet.

Srdacan ARG pozdrav.

73 de e77ab

„UKT KUP 2011“ održan je na terenima Smetova kako je i najavljeno. Na takmičenju je učestvovalo 37 takmičara i oko četrdeset gostiju. Dan lijep , sunčan sa podnošljivom temperaturom. Iako je sve bilo pripremljeno da startamo na vrijeme sa prijavljenim takmičarima naknadno se prijavila ekipa iz Brčkog te je zbog toga došlo do kašnjenja u startu takmičenja . Sudije su bili : Sejad Sejmen, Šarić Enes, Cvrljo Mugdim, Vasić Slavoljub,Ruvić Alen, Avdić Ibrahim i Enver Selimović. Kada pogledate vrijeme u kome su takmičari pronašli skrivene lisice može se konstatovati da staza nije bila lagana. Vjerovatno je i organizacija cilja i starta u sredini takmičarskog terena uzrokovala da su takmičari morali da dobro razmisle kojim će redoslijedom pokupiti predajnike. Korištena je oprema našeg radio kluba ( Contest 2002) a predajnik fara obezbijedio je Đuzda. Iz našeg radio kluba takmičili su se Edber, Maja, Bažda, Melita i Mirza. . Plasman je veoma dobar s obzirom da su pripreme bile veoma skromne. Tako je Melita osvojila drugo mjesto kao i Bažda, Edber je bio prvi u svojoj kategoriji, Maja četvrta a Mirza je ovaj put bio peti. Od ukupno sedam klubova naš klub je zauzeo treće mjesto. Na kraju da kažemo da je čaj i grah skuhao Grga. Zahvaljujemo se takmičarima i gostima na dolasku .

Reultate takmičenja kao i nekoliko slika možete pogledati na slijedećem linku.

Srdačan ARG pozdrav do slijedećeg takmičenja.


Radio klub iz Doborovaca organizovao je lijepo ARG takmičenje 17.09.2011.godine.
Iz našeg kluba takmičili su se Melita, Mirza, Maja, Bažda i Edber. Osvojeno je jedno prvo mjesto, jedno treće i dva šesta mjesta.

U ukupnom plasmanu naš klub je na petom mjestu od ukupno šesnaest klubova.

Detaljnije !.Na memorijalnom šampionatu „Viktor Boban 2011“ Zavidovići ove godine (10.9.2011) smo učestvovali sa 6 takmičara: Spahić Melita, Vasić Maja, Spahić Mirza, Šarić Zlatko, Baždalić Semir i Tahmiščija Edber kao takmičari.

Osvojeno je jedno zlato i dva srebra , ekipno smo četvrto mjesto od ukupno trinaest klubova koji su uzeli učešće.

Opremu ARG za takmičenje obezbijedio je naš klub ( predajnici Contest 2002 i Đuzdin far). Vasić Slavoljub je sa Čamdžić Hasanom startao takmičare.
Na posadama su bili: Rešid Halilčević , Bakir Kadrić, Rifet Omerović, Hazmir Huseinović, Danijel Šlipogor a na cilju Cvrljo Mugdim E72RCV.

Lijep sunčan dan - za takmičare prevruće.

Rezultate možete pogledati na web stranici ARABIH a par slicica ovdje .


Sa ponosom prihvaćena organizacija 6BARDF Šampionata uspješno je realizovana i dovedena do kraja.

Veliki napori su učinjeni da sve prodje bez problema.


Pročitajte više o organizaciji 6BARDF-a

U periodu od 10.7.2011. do 20.7.2011. je koristen specijalni pozivni znak E76BARDF (QSL via Bureau ili E71EZC) koji je dodijeljen povodom 6. Balkanskom prvenstva u amaterskoj radio goniometriji koje je odrzano u Zenici 15.7. - 17.7.2011.

Vise informacija o 6. Balkanskom ARG sampionatu ciji je organizator radio klub Zenica mozete pogledati na oficijelnoj web stranici sampionata www.6bardf2011.net
18. juna je ekipa radio kluba Zenica ucestvovala na ARG takmicenju u Srebreniku.

Ekipu su cinili Maja - E75YL, Edber - E75DTE, Enes - E73ES i Mensur - E74M. Rezultate i slike mozete pogledati na web stranici ARABIH.

Prosli vikend na lijepim Ponijerima odrzano je Prvenstvo u ARG-i. Pored tmurnih oblaka koji su stalno prijetili pljuskovima u vrijeme takmicenja je bilo suncano. Organizator se pobrinuo da sve aktivnosti proteknu bez problema.

Za stazu se brinuo E76Z , za obradu podataka E73KM, za tehniku je odgovoran E77AB a posade : E76DHA(Husika Haris), E74DKB(Kubat Bajezit), E75HHM(Husika Mirza), E72MH(Mehanovic Hazim), E73DK(Karlovic Dominko) i E72AI(Mrkonjic Senad) su skrivali predajnike i prizme.

Koristeni su predajnici Contest 2002 (OK2BWN) osim FAR-a koji je izradio E74Y(Dzuzdanovic Muhamed). Startanje takmicara organizovali su Sejad Sejmen (E76Z) i Vasic Slavoljub (E77AB) a na cilju su bili Osmanovic Nesad (E74NR) i Focak Mujo (E74WA).

Rezultate i slike sa takmicenja mozete pogledati na web stranici ARABIH.Dana 28.05.2011. godine učestvovali smo na 11. memorijalnom ARG takmicenju "Nedzib Celjo". Zlatko je osvojio 11. mjesto u M19, Maja 2. u Z21, Enes 6 i Edber 3. u M50, a Mensur 3. u M60.

Rezultate i slike sa takmicenja mozete pogledati na web stranici ARABIH.
Cetiri clana radio kluba Zenica (Edber, Jasmin, Bazda i Maja) su ucestvovala na ovogodisnjem ARG takmicenju "Tuzla open 2011". Edber i Maja su osvjoili prva mjesta u kategorijama M50 i Z21. Na takmicenju je ucestvovalo 117 takmicara iz 11 radio klubova.

Rezultate takmicenja mozete pogledati na web stranici ARABIH.
Dana 16.4.2011. radio klub Zenica je organizovao prvo takmicenje u amaterskoj radio orijentaciji u Bosni i Hercegovini pod nazivom ZE-FOXORING 2011. Takmicenje je odrzano povodom dana oslobodjenja grada Zenice 12.aprila. Organizovano je na inicijativu Edbera E75DTE, a realizovan uz pomoc Marija E77MM, Milana E73KM i Mikija E77AB i uz donaciju Mirze Prljace E73WM koji je izmedju ostalog obezbijedio i dva digitalna kompasa koji su dodijeljeni pobjednicima u dvije najbrojnije kategorije. Nagrade su dobili Dalila Mostarlic – E71GJK, Banovici (Z15) i Nedim Colak – E73EKK, Kakanj (M15).

Ucestvovalo je 49 takmicara iz 7 radio klubova. Vecini takmicara ovo je bilo prvo sretanje sa amaterskom radio orijentacijom, a izazov je bio jos i veci zbog klizavog terena uslijed snijega koji je padao par dana ranije.

Pozivamo vas da dalje razvijate amatersku radio orijentaciju, koja je atraktivna disciplina za sve uzraste a ne zahtijeva puno skupe tehnicke opreme za organizaciju takmicenja. Mi smo koristili jednostavne seme za izradu predajnika ali veliki trud je ulozen za izradu IOF karte koja se koristi na ARO takmicenjima.

Zahvaljujemo se svim ucesnicima i pozivamo vas da ostavite svoje komentare u nasoj knjizi gostiju koja se nalazi na ovom linku.

Slike i rezultate sa takmicenja mozete pogledati na linku.

2010. GODINA:


Upravni odbor radio kluba "Zenica" donio je odluku da se Prvo ARO (amaterska radio orijentacija) takmicenje odrzi 16.04.2011. godine u Zenici. Takmicenje se odrzava u okviru zenickog proljeca povodom 12. aprila dana oslobodjenja grada Zenice.

Propozicije za takmicenje u ARO su usaglasene sa svim klubovima koji se bave amaterskom radiogoniometrijom, ugradjene su sve primjedbe koje su dostavljene na prijedlog propozicija.

Program takmicenja objavit cemo uskoro!


25. septembra 2010. godine na Smetovima, nedaleko od Zenice, je organizovan Jesenji UKT ARG Kup "Smetovi 2010". Na takmicenju je ucestvovalo 28 takmičara iz 6 radio klubova. Pored ucesnika iz BiH na ovogodisnjem sampionatu su ucestvovali i takmicari iz radio kluba "Mihailo Pupin" YU7BCD iz Panceva (Srbija). Stazu je postavljao Sejmen Sejad E76Z, dok su sudije na startu i cilju bili Slavoljub Vasic E77AB i Milan Kuljic E73KM koji je radio i obradu podataka. Takmicari pred sobom nisu imali nimalo jednostavan zadatak jer je staza bila zahtjevna, ali one najbolje to nije sprijecilo da dokazu svoje umijece. Iako je rano subotnje jutro nagovjestavalo nepovoljne vremenske prilike, takmicari su imali srece pa je kisa pocela padati nakon sto su svi zavrsili takmicenje.

Rezultati
Slike


Dva clana radio kluba "Zenica", Edber Tahmiscija E75DTE i Maja Vasic E75YL, su zajedno sa ostalim clanovima reprezentacije ARABIH ucestvovali na 15. svjetskom ARG sampionatu koji je odrzan u Opatiji (Hrvatska) u periodu 13-18.9.2010. godine. Edber je u kategoriji M50 u UKT dijelu takmicenja osvojio 23. mjesto, a na KT takmicenju je bio 41. Maja je na KT takmicenju bila 27, a na UKT je osvojila 26. mjesto. Rezultate mozete pogledati na linku


Izvjestaj sa par fotografija se nalazi na linku


Subota, cetvrti septembar 2010. godine, ekipa radio kluba vec u devet sati bila je na odredistu. Cilj je uraditi snimanje jednog od terena koji ce biti koristeni na buducim takmicenjima i manifestacijama radio kluba.
Odrzan je sastanak na kome je Edber T. upoznao prisutne clanove o detaljima akcije a zatim su clanovi tima krenuli na teren i odradili zadatke koje su dobili. Nije bas jednostavno zadovoljiti kriterijume koje IOF standard zahtijeva. Vecini prisutnih je ovo bila prva prilika da cuju pravila koja se koriste u izradi orijentacione karte. Po zavrsetku snimanja terena odrzana je kratka analiza uradjenog posla. Edber i Maja, kao clanovi ARG reprezentacije iskoristili su priliku da provjere fizicku pripremljenost za Opatiju (svjetski ARDF).

Nakon zavrsene analize krenulo se na realizaciju zamjene sajle koja je pukla prije nekoliko dana. I taj dio je uradjen bez problema uz zadovoljstvo prisutnih. Nazalost utvrdjeno je da su spaneri na sajlama korodirali do te mjere da se moraju zamijeniti. Plan je da se ubrzo izvrsi zamjena preostalih sajli i spanera. U akciji su ucestvovali Bonic Mario (E77MM), Tahmiscija Edber (E75DTE), Nadzakovic Nermin (E75MC ), Kuljic Milan (E73KM), Vasic Maja (E75YL) i Vasic Slavoljub(E77AB) i Bazdalic Semir sa svojom, lijepom, ekipom. Akciju je ponovo pomogla poznata zenicka firma "Termomatik" ustupanjem svoje opreme.

Pripreme za Balkanski sampionat vec su u toku. Ostalo je manje od jedanaest mjeseci za organizaciju ove zahtjevne manifestacije. Napravljeni su planovi za angazovanje radioamatera i priprema se sastanak organizacionog odbora. Pojedini clanovi kluba vec odradjuju poslove koji su u funkciji 6.BARDF-a. Radio klub "Zenica" je sa ponosom objavio da je prihvatio organizaciju Sestog balkanskog sampionata u amaterskoj radiogoniometriji. Koristimo i ovu priliku da pozovemo zainteresovane Donatore koji zele financijski i opremom pomoci organizaciju ove manifestacije da se jave organizatoru. Do sada sampionat je odrzan u pet zemalja balkana sa ucescem velikog broja takmicara. Nasa ekipa je ucestvovala na svih pet manifestacija i osvajala zavidan plasman.

Prilog, E77AB.
14. augusta 2010. godine ekipa radio kluba "Zenica" je ucestvovala na 1. ARG takmicenju "Doborovci open".
Nasu ekipu su cinili: Edber Tahmiscija, Kreho Jasmin, Kenan Bajric, Maja Vasic, Mensur Hodzic, Semir Bazdalic i Slavoljub Vasic. Ekipno smo osvojili 4. mjesto.

Stranica ARABIH: Rezultati i slike
07. augusta 2010. godine je u Zavidovicima odrzano 10. memorijalno ARG takmicenje "Viktor Boban".
Takmicarsku ekipu radio kluba "Zenica" cinila su 4 clana: Jasmin Kreho, Maja Vasic-E75YL, Enes Saric-E72ES i Edber Tahmiscija-E75DTE.
Slike
Stranica ARABIH: Rezultati i slike


Ekipa radio kluba "Zenica", u sastavu: Sejmen Sejad, Hodzic Mensur, Edber Tahmiscija, Enes Saric i Maja Vasic, je ucestvovala na 5. balkanskom ARG sampionatu koji je odrzan 23-25.7.2010. u mjestu Vadul-lui-Voda koje je 20km udaljeno od Kisnjeva (Moldavija). Edber Tahmiscija je osvojio 3. mjesto u kategoriji M50, a predstavnici naseg radio kluba su preuzeli prelaznu zastavu balkanskog sampionata. Preuzimanjem zastave je i zvanicno najavljeno odrzavanje 6. balkanskog ARG sampionata slijedece godine u Bosni i Hercegovini. Organizator ce biti radio klub "Zenica". Par slika sa ovogodisnjeg sampionata mozete pogledati na stranici ARABIH.Bili smo na Zboru radioamatera ARA na Majevici, 18, 19 i 20.06.2010.godine. Ekipa koja je ucestvovala na Skupstini bila je u sastavu Maja Vasic E75YL, Enes Saric E72ES, Milan Kuljic E74KM i Slavojub Vasic E77AB i u Srebrenik su putovali u petak ujutro. Ostali dio takmicarske ekipe (Edber Tahmiščija E75DTE, Semir Bazdalic i Kreho Jasmin) krenula je u subotu ujutro. Nazalost Kreho Jasmin nije mogao da putuje te su u Srebenik na otvaranje dosli Semir i Edber.

Zahvaljujuci razumijevanju gospodina Mide Sehrica, predsjednika lovackog drustva, koji nam je omogucio boravak u lovackom domu"Majevica", bili smo smjesteni blizu prostorija radio kluba "Srebrenik". Cist vazduh, cvrkut ptica i ugodne lovacke prostorije omogucili su nam lijep san i ugodan odmor poslije skupstine i napornih takmicenja . Lijepe trenutke ucinio nam je i Slavko Sopina 9A1A boraveci sa nama. Kuljic Milan je radio obradu podataka i startao takmicare na UKT-u a Vasic Slavoljub je bio, u subotu, na startu KT a u nedjelju na cilju. Kisa je na kraju startanja KT takmicenja uzrokovala odustajanje nekoliko takmicara . Veliku pomocna startu pruzio je gospodin Senaid E73PS iz Gorazda koji je usprkos jakoj kisi ostao do kraja startnog vremena (pokisli k`o misevi), iako nije bio obavezan .

Nasi takmicari su osvojili nekoliko dobrih rezultata. Pored svih problema, koji nisu bili mali, lijepo smo se proveli. Cestitamo Semsi i drustvu iz Srebrenika. I zahvaljujemo na uloženom trudu.

Tekst: E77AB i E73KM.


Dana 29.05.2010. godine u okviru proslave Dana opcine Gracanica odrzano je 10. memorijalno ARG takmicenje "Nedzib Celjo". Na takmicenju je ucestvovala i ekipa RK Zenica E71EZC koja je osvojila 5. mjesto u ekipnom poretku.
Slike i rezultati
Dana 24. aprila je odrzano ARG takmicenje "Tuzla open". Na takmicenju je nastupila i ekipa iz RK Zenica koja je osvojila 3.mjesto u klupskoj konkurenciji.
Rezultate mozete pogledati na web stranici Asocijacije radioamatera u BiH .
Slike
12/04/2010: Od pocetka ove godine u nasem radio klubu, Edber Tahmiscija, stari Vuk, vodi kurs za obuku iz ARG tehnike. Kurs je zamisljen kao nastavak rada i obuka mladih operatora. Kroz teme interesantne za polaznike predavac je svake sedmice u trajanju od dva skolska casa prenosio svoja iskustva i znanje mladim goniometristima. Predavanja su zavrsena prakticnim treningom na lokaciji Smet, a povodom 12. aprila - Dana oslobodjenja grada Zenice.

Pored cetiri takmicara iz Zenice (Kreho Jasmin, Bajric Kenan, Zuna Arslan i Vasic Maja), treningu su prisustvovali i takmicari iz Kaknja/E73EKK/ (Hodzic Tarik, Dzokic Harun) te Banovica/E71GJK/ (Hasanbegovic Amina i Halima, Saletovic Aida, Lapandic Belkisa-Beki, Ibranovic Almira, Mostarlic Dalila-Lila, Cehajic Husein-Huso, Ikanovic Belmin, Haskic Belmin, Mesic Muamer, Besic Admir i Huskic Kenan).

Sa takmicarima su stigli Kubat Hajrudin i Sujer Franjo iz Kaknja, a sa takmicarima iz Banovica dosli su Focak Mujo, Jukic Zijad i Mostarlic Sefik.

Organizaciju treninga vodio je Tahmiscija Edber, a o tehnici se brinuo S. Vasic. Prije samog izlaska na teren i prakticnog trazenja skrivenih predajnika Edber je odrzao kratak cas podsjecajuci takmicare na teme koje su obradili. Isto tako, nakon treninga odradjena je i analiza ponasanja takmicara te ukazano na dobre i lose postupke tokom kretanja po terenu. Jutro je bilo lijepo, suncano ali je jedan sat iza dolaska na Smetove pocela da pada kisa koja nije uspjela da zaustavi takmicare u namjeri da potraze skrivene predajnike. Nakon zavrsenog treninga pocastili smo se sa skromnim sendvicima i sokovima koje je obezbijedio radio kluba Zenica, a ugodjaj je popravio Mujo sa svojim prakticnim, plinskim rostiljem na kome su se nasli cevapi i kobasice. (nije nedostajala ni Mujina rakija). Tehnika je radila bez greske i prosla testiranje za predstojecu ARG sezonu.

Izvjestaj sastavio: E77AB, 12.aprila 2010.g.
2009. GODINA

5. jesenji ARDF UKT Kup "Smetovi 2009" je odrzan 26.09.2009. Na takmicenju je ucestvovalo 28 takmicara iz 6 radio klubova. Glavni sudija je bio Sejmen Sejad, dok je AOP radio Milan Kuljic. Sudija na cilju je bio Hadzijaj Mustafa, sudije na startu su bili Vasic Slavoljub - Miki, Jaganjac Semir, Nevzad A. Prvo mjesto u ekipnom poretku je zauzela ekipa radio kluba Zenica, drugo mjesto ARG ekipa iz Stjepan Polja, dok je treci bio radio klub Konjuh.
Rezultati     Slike
Ekipa iz Bosne i Hercegovine je, od 19. do 21. 06. 2009. godine, ucestvovala na 4. Balkanskom ARDF sampionatu koji se odrzavao u Targovistu (Rumunija). U ekipi je bilo 6 takmicara iz Radio kluba Zenica: Zlatko Saric, Amir Tahmiscija, Enes Saric, Edber Tahmiscija, Mensur Hodzic i Maja Vasic. Sve je proteklo u najboljem redu. Edber je osvojio 2. mjesto, dok je Mensur bio 3.
Slike
Ekipa radio kluba Zenica je 31.05.2009. ucestvovala na 9. ARG Memorijalu "Nedzib Celjo" u Gracanici. Ekipno smo osvojili 4. mjesto.
Slike     Rezultati
Clanovi radio kluba Zenica u nedelju 23.05.2009 izvrsili su pripreme za predstojeca takmicenja u ARG-u. Jedan od najtoplijih (33 stepena na Smetovima, a u gradu je bilo jos toplije) dana u mjesecu Maju nije ih omeo u ovim pripremama. Par operatora iskoristilo je priliku da iz novog PPS-a odrade nekoliko veza.

Rezultati:
Hodzic Mensur - 3 TX - 00:60:14,   Saric Zlatko - 3 TX - 00:60:20,   Hasenic Samra - 3 TX - 00:60:25,   Mihajlovic Dragan - 3 TX - 00:60:27,   Bazdalic Semir - 3 TX - 00:60:35,   Saric Goran - 2 TX - 00:60:02 ,   Nuhija Armin - 1 TX - 00:60:08,   Sarajlic Amer - 1 TX - 00:60:08

U pripremi ARG ekipe ucestvovali su: Bonic Mario E77MM, Kuljic Milan E73KM, Vasic Slavoljub E77AB

Slike
Trinaest takmicara iz Radio kluba Zenica je 25.04.1009. ucestvovalo na ARG takmicenju "Tuzla Open". Ekipa je prema Tuzli krenula oko 5:30, dok je nesto iza 10h zapocelo i takmicenje.
Slike
Svakog ponedjeljka od 18-19 casova stari vuk Edber Tahmiscija odrzi predavanje mladim polaznicima ARG sekcije. Razradjuje se koristenje busole i ucrtavanje snimka pozicije lisice.
Slike od 18.04.2009. godine ispred radio kluba - Slike
U periodu od 26. do 31.01.2009. radio klub Zenica je organizovao seminar za ARG tamicare iz Zenice. Seminaru su prisustvovali: Goran Saric, Zlatko Saric, Adnan Arnautovic, Nikolina Palavra, Armin Nuhija, Dragan Mihajlovic i Amer Sarajlic, a predavanja su drzali Sejad Sejmen, Edber Tahmiscija i Slavoljub Vasic. Pored treninga i igre na snijegu obradjene su i teme kao sto su kartografija, koristenje busole, te simulacija ARDF-a na racunaru.
Cijeli izvjestaj i sike

2008. GODINA

Radio klub Zenica je 11.10.2008. godine bio organizator 4. Jesenjeg ARDF UKT takmicenja. Takmicenje je odrzano na Smetovima i druzenja, naravno, nije nedostajalo!
Slike
Rezultati

U periodu od 22 - 24.08.2008. godine u Zavidovicima je odrzan 8. Memorijal Viktor Boban.
Nasi ARGisti su osvojili 4.mjesto.
U periodu od 18. do 20.07. 2008. godine odrzan je III Balkanski ARDF sampionat. Na sampionatu je ucestvovala i ekipa ARGista iz BiH, a medju njima i 8 clanaova radio kluba Zenica. Sadeta Kulovic iz Tuzle je osvojila I mjesto u kategoriji Z15, dok je Edber Tahmiscija bio III u kategoriji M50.
Rezultati
...Slike...
U periodu od 21.06 do 22.06.2008. u Brckom je odrzano drzavno ARG prvenstvo (SARG), kao i zbor radioamatera BiH. Na dvodnevnoj manifestaciji u Brckom je ucestvovala i ekipa iz radio kluba Zenica E71EZC. Druzenja nije nedostajalo, a i rezultati koje su zenicki ARGisti postigli na ovogodisnjem SARGu nisu zanemarivi.
Slike
Rezultati
U nedjelju, 08. juna 2008 godine, je odrzan sastanak i trening ARG ekipe radio kluba Zenica. Izvrsena je provjera lisicara i dogovoreni su detalji za buduce treninge. Slike mozete pogledati na slijedecem linku: slike sa treninga
Dana 25.05.2008. godine je odrzano 8. memorijalno ARG takmicenje "Nedzib Celjo". Kao i na svim prethodnim Memorijalima, i na ovogodinjem je nastupila i ARG ekipa radio kluba "Zenica". Postigli smo zapazene rezultate...
Slike
Rezultati
Pogledajte par slicica sa priprema nase ARG ekipe za ARG takmicenja
u Tuzli (26.04.2008) i Gracanici (25.05.2008)...
Slike
26. aprila 2008. godine u Gornjoj Tuzli je odrzano ARG takmicenje. Ucestvovao je veliki broj takmicara, a medju njima i 12 takmicara iz radio kluba Zenica. Ekipno smo osvojili 4. mjesto, dok u pojedinacnoj konkurenciji imamo 4. prva mjesta
Slike
Rezultati
U periodu od 21.05 do 22.06.2008. u Brckom je odrzano drzavno ARG prvenstvo (SARG), kao i zbor radioamatera BiH. Na dvodnevnoj manifestaciji u Brckom je ucestvovala i ekipa iz radio kluba Zenica E71EZC. Druzenja nije nedostajalo, a i rezultati koje su zenicki ARGisti postigli na ovogodisnjem SARGu nisu zanemarivi.
Slike
Rezultati
U nedjelju, 08. juna 2008 godine, je odrzan sastanak i trening ARG ekipe radio kluba Zenica. Izvrsena je provjera lisicara i dogovoreni su detalji za buduce treninge. Slike mozete pogledati na slijedecem linku: slike sa treninga
Treci Balkanski ARDF Sampionat ce se odrzati u periodu od 18. do 20.07.2008. godine u Leskovcu (Srbija), 280 km jugoistocno od Beograda.

Dana 25.05.2008. godine je odrzano 8. memorijalno ARG takmicenje "Nedzib Celjo". Kao i na svim prethodnim Memorijalima, i na ovogodinjem je nastupila i ARG ekipa radio kluba "Zenica". Postigli smo zapazene rezultate...
Slike
Rezultati
26. aprila 2008. godine ekipa radio kluba Zenica je ucestvovala na ARG takmicenju u Gornjoj Tuzli. Pored Zenicana, ucestvovao je i veliki broj takmicara iz drugih gradova. Nas radio klub je predstavljalo 12 takmicara svih uzrasta. Ekipno smo osvojili 4. mjesto, dok u pojedinacnoj konkurenciji imamo 4. prva mjesta
Slike
Rezultati

2006. i 2007. GODINA

Radio klub Zenica je 20.10.2007 organizovao III Jesenji ARG UKT kup.
Slike
Rezultati
Ekipa radio kluba T91EZC je 25.08.2007. ucestvovala na ARG Memorijalu "Viktor Boban 2007". Clanovi radio kluba su ostvarili zapazene rezultate. Ekipno je osvojeno 2. mjesto. a ARG ekipu je sacinjavalo osam takmicara. Za vrijeme boravka u Zavidovicima smo posjetili i lokaciju zagonetnih kamenih kugli koja se nalazi u neposrednoj okolini Zavidovica... Slike

II BALKAN ARDF CHAMPIONSHIP
SKOPJE – MACEDONIA 
June 30th to July 01st in Skopje – Macedonia Rezultati KT
Rezultati UKT
12. Drzavno prvenstvo u ARG-u odrzeno je 16. i 17. 06. 2007. godine u Doborovcima kod Gracanice
Slike
Rezultati
04. novembra 2006. godine je održan 2. Jesenji UKT ARG kup "Smetovi 2006".
Slike
Ekipa Radio kluba T91EZC učestvovala 7.10.2006. na Otvorenom ARG prvenstvu Tuzle. Ekipno smo osvojili treće mjesto!
Slike
Ekipa Radio kluba T91EZC učestvovala na 6. Memorijalnom takmičenju "Viktor Boban" koje je održano 26.08.2006. u Zavidovićima
Rezultati
Slike
Ekipa Radio kluba T91EZC učestvovala na Prvom Balkanskom ARG šampionatu u Bugarskoj 1. i 2. jula 2006. Ekipa se kući vratila sa jednom zlatnom (Maja Vasić) i jednom bronzanom medaljom (Mensur Hodžić).
Rezultati
Slike
24. juna 2006. godine na Smetovima nedaleko od Zenice, je odrzano XI Prvenstvo Bosne i Hercegovine u ARG-u.
Rezultati
Slike
Ekipa radio kluba T91EZC učestvovala na memorijalnom ARG takmicenju "Nedžib Čeljo" koje se tradicionalno svake godine održava u Gračanici.
Rezultati
Slike
Dvočlana ekipa radio kluba T91EZC učestvovala na Otvorenom prvenstvu Bjelovara 8. i 9. aprila 2006. godine.
Rezultati
Slike

Svi prijedlozi, kritike i sugestije vezano za izgled ovog site-a su dobrodošle!
Kontakt
Put a Pin on the Map UPISITE SE U KNJIGU GOSTIJU I OZNACITE ODAKLE SE JAVLJATE...
Free Guestmaps by Bravenet.com


Web stranice clanova: / Lule / E71M / E77AB / E73KW / E73KM / E75YL / ...

Solar X-rays:

Status
Geomagnetic Field:
Status

Podaci od: n3kl.org

DXrobot Propagation Monitor:

VHF Aurora:
Status

144 MHz Es in EU:
Status

Podaci preuzeti od The DXRobot
KT propagacije:© E71EZC. Sva prava zadržana. Stranica je optimizovana za IE v7.0.5730.11 i rezoluciju 1024x768px.