Home
O Radio klubu
Aktivnosti Radio kluba
ARG
  Propozicije
  Rezultati
  Aktivnosti
PPS
Slike
Slike iz arhiva 
In memoriam
Kontakt
Knjiga gostiju
E71EZC Forum
E71EZC na BHCC
 
 
sm3cer09.gif

free counters

 
Sa ponosom prihvaćena organizacija 6BARDF Šampionata uspješno je realizovana i dovedena do kraja.

Veliki napori su učinjeni da sve prodje bez problema. Nažalost godpodin Jiri Marecek OK2BWN nije uspio popraviti jedan od naših TX-a (inače proizvodnja od OK2BWN) ali smo zahvaljujući prijateljima, radioamaterima iz Srbije, dobili identičan predajnik contest 2002 koji smo kristili kao FAR, a imali smo i rezervne predajnike iz Bugarske i iz Srbije.

Mjerenje vremena radio je Viktor LZ3NN, vođa bugarskog tima, koristeći Sportident opremu vlasništvo orijentiring federacije Bugarske.


Tehnička ekipa pod dirigentskom palicom Edbera E75DTE uspješno je korak po korak / sastanci su bili svakog petka u 19 časova od januara 2011 godine / došla do kraja realizujući tehnički dio takmičenja, bezprijekorno. Veliki broj takmičara je ocijenio da je staza odlična, karta realna, a Start, Cilj i Posade uspješni. Nije potrebno posebno naglašavati da je Edber kartu radio cijelu godinu dana koristeći stare karte kao osnovu, izlazeći na teren sam ili sa ekipom radio kluba "Zenica" da bi karta bila što realnija. Testiranje uređaja posljednji put urađeno je na državnom šamionatu na Ponijerima kod Kaknja kao i više puta u prostorijama radio kluba "Zenica".


Startni koridor i sam Start Hadžijaj Mustafa E71M sa porodicom i djevojkama u više navrata je uređivao (sjekire, lopate,rukavice). Trebalo je i travu pokositi što je uradio Milanov drugar Nane, Senad Čaušević.


Tehničku ekipu u toku šampionata su sačinjavali :
1. Edber Tahmiščija - mapa, staza, akreditacije, sveukupna organizacija tehnike...
2. Kuljić Milan E73KM Obrada podataka (pri ruci Viktoru) i rezervno mjerenje vremena takmičara, prihvat takmičara na cilju, priprema tehnike za AOP…
3. Hadžijaj Mustafa E71M organizacija Starta i glavni sudija na startu...
4. Nadžaković Nermin E75MC Sudija na Startu...
5. Vasić Slavoljub E77AB, Organizacija tehnike i glavni sudija na Cilju, prihvat takmičara, priprema tehnike za posade, start, cilj ...
6. Nejra Arnaut vođenje rezervnog vremena takmičara na cilju
7. Hadžijaj Hasan vođenje rezervnog vremena takmičara na cilju
8 Majda Husković predstart, provjera čipova, davanje karata
9. Hadžijaj Kanita predstart, provjera čipova, davanje karata i KT i UKT, komunikacija sa takmičarima
10. Kreho Jasmin Sudija na posadi ( KT i UKT)
11. Hodžić Emir E74MD Sudija na posadi (KT i UKT)
12 . Bajrić Kenan Sudija na posadi ( KT i UKT)
13. Spahić Mirza sudija na posadi- NAJMLAĐI- odličan
14. Šaban Hušić E71SH Sudija na posadi - koristio svoj džip!
15 Baždalić Semir sudija na terenu i sudija na FAR-u UKT
16. Fočak Mujo E73WA Sudija na terenu
17 Hercegovac Hamo - vozilo i vožnja, oprema takmičara, montaža opreme cilja i starta
18. Karić Goran - vozilo i vožnja, dežurni na ulazu u koridor.
19. Pleh Senaid E73PS iz Goražda Sudija na Far-u KT
20. Majda Husković predstart, provjera čipova, davanje karata
21. Hrgić Hrvoje - naš Grga - briga o takmičarima - čini mi se sve je bilo na vrijeme
22. Hrgić Antonio – Kićo oprema takmičaraPosebno bih naglasio da su sudije na posadama uradile odličan posao (hvala lijepo), te su savladali rad sa predajnicima i ponašanje u prirodi. Kreho Jasmin imao je bliski susret sa divljom svinjom ali je uspio da prebrodi (mimoišli su se bez sukoba) dok je Spahić Mirza, iako mokrih nogu, ostao do kraja takmičenja na svome mjestu.

Takođe mislim da treba naglasiti da nisu samo djevojke, Kanitine kolegice, volonterke - svi radioamateri koji su učestvovali u organizaciji su radili volonterski.


Uspjeh izvođenja tehničkog dijela šampionata, samo takmičenje, ne bi bilo moguće izvesti bez angažovanja svih članova Organizacionog odbora. Da bi se obezbijedila potrebna novčana sredstva Mensur Hodžić je morao pokucati na puno vrata, nekad sam a nekad sa ostalim članovima Odbora. Enes Šarić, tehnički sekretar i blagajnik, imao je veoma težak posao vođenja evidencija kao i prijem svih ekipa kako takmičara tako i gostiju zajedno sa Miranom i Mariom. Brigu o gostima vodili su Amir Jaganjac, Danijel Horvat, Almas Krdžalić, Sejo Sejmen, Mensur Hodžić i Luka Makivić. Trebalo je pripremiti otvaranje šampionata, dekorisati i voditi samu ceremoniju što su uspješno učinili Boro, Alma, Saša i Boban a zajedno sa Mariom organizovali su i Hamfest. Možda nekome izgleda jednostavno organizovati transport i smještaj ali Mario Bonić zna kakvih je problema imao da bi čitav tajming bio ispoštovan i sve potrebe za vozilima zadovoljene. Maja Vasić je pored komunikacije sa gostima i takmičarima tokom priprema i samog odvijanja šampionata uspjela da osvoji bronzanu medalju u svojoj kategoriji. Zahvaljujući Deniju obezbijeđene su lijepe, unikatne, medalje. Medije su pokrivali Borislav Lazić i Anela Karačić, a da bi čitava matrica funkcionisala koordinaciju je radio Predsjednik Organizacionog odbora Sejo Sejmen. Ekipa Bosne i Hercegovine, na 6.balkanskom ARDF šampionatu, ostvarila je zavidan uspjeh osvojivši


jedno Zlato - Ferida Halilčević (Stjepan Polje), jedno Srebro - Alen Alibašić (Tuzla), tri Bronzane medalje - Maja Vasić (član radio kluba "Zenica"), Hasan Hasić (Stjepan Polje) i Nejra Kulović (Tuzla). "Čestitamo!"


Na kraju Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizaciju ove zahtjevne manifestacije a takmičarima i gostima na dolasku.


Izvještaj pripremio E77ABLast updated:


6bardf2011


Svi prijedlozi, kritike i sugestije vezano za izgled ovog site-a su dobrodošle!
Kontakt
Put a Pin on the Map UPISITE SE U KNJIGU GOSTIJU I OZNACITE ODAKLE SE JAVLJATE...
Free Guestmaps by Bravenet.com


Web stranice clanova: / Lule / E71M / E77AB / E73KW / E73KM / E75YL / ...
Solar X-rays:

Status
Geomagnetic Field:
Status

Podaci od: n3kl.org

DXrobot Propagation Monitor:

VHF Aurora:
Status

144 MHz Es in EU:
Status

Podaci preuzeti od The DXRobot
KT propagacije:© E71EZC. Sva prava zadržana. Stranica je optimizovana za IE v7.0.5730.11 i rezoluciju 1024x768px.