Yo2bzv     |     home
YO/HD Antena
F Nr.69 (3) - martie  2002
 YO/HD Antena
BULETIN  DE  INFORMARE
    AL RADIOCLUBULUI JUDETEAN HUNEDOARA
Redactat si editat Adrian Voica (YO2BPZ)  str.Bejan 66/82 2700 Deva, HD.
Tel. 093.271676;  054.217201 ; E-mail: [email protected]
Incepand cu acest  cu acest numar, YO/HD ANTENA intra in al saptelea an de editare neintrerupta!. Este totusi un eveniment, deoarece , din cate stim noi, nici o revista "zonala" nu  a atins aceasta longevitate , longevitate datorata in primul rand voua dragi colaboratori,  abonati si cititori !

Am rugat doua personalitati sa scrie un mic articol pentru a marca acest eveniment, dar in doua saptamani nu si-au putut rupe din pretiosul timp pentru a scrie zece randuri, pe care , credem noi , revista le-ar fi meritat, mai ales ca este vorba de cei 7 ani …de-acasa ( ai revistei, am fi total dezamagiti daca cineva va intelege altceva).  Asa ca., la ziua ei aniversara, revista este doar cu dumneavoastra, fara multe "festivisme", doar cu dorinta sincera de a va aduce intotdeauna, in aceste putine pagini, lucruri interesante si utile. Si, se pare ca aniversara urare "La multi ani!" a devenit una mai concreta de "La multe luni!" , mai ales ca , desi speram sa recastigam sponsorul Romtelecom , intr-o discutie cu cei doi directori ai respectivei institutii care ne-au ajutat foarte mult in ultima vreme, ni s-a  precizat ca, din motive interne obiective, ajutorul nu mai poate continua. Asa ca , in viitor, revista va fi  expediata in acest mod mai putin "elegant", fara plic, cu adresa scrisa direct pe coperta.
 Lasand deoparte "dezamagirile" aniversarii, si mai aratam si cateva lucruri bune: au sosit de la IGC Timisoara (inainte de a implini 4 luni!), rezultatele de la examenele care au avut loc la Deva in 13 noiembrie 2001! Severitatea comisiei de la TM ( formata din 5 membri!) nu se dezminte: din 33 de candidati, au reusit 18, restul de 15 ramanand restantieri la una sau mai multe probe! In ultima vreme au aparut o serie de indicative noi printre radioamatorii HD, unele active deja ( cel putin in UKW): YO2LXR- Urcan Viorela,YO2LXS - Panc Daniela, 2LXZ -  Voica Adrian jr., YO2LYB, Lazar Marcel, in Deva; YO2LXW - Mihai Carol si YO2LXY , Varga  Gh. `n Hunedoara; YO2LYA, Nedelea Ioan in Vulcan. Le dorim tuturor bun venit si cat mai multe satisfactii in acest extraordinar de frumos si...costisitor hobby! Continua  fara intrerupere si emisiunile QTC de YO2KAR, tinute de catre YO2BPZ si 2ARV in fiecare joi seara pe repetorul R0 Deva, emisiuni la care participa in mod regulat 15-20 de radioamatori din zona, iar in ultimul timp destul de des YO5OST si YO5ORT de la Statia Meteo Rosia Montana. Joi, 14 martie s-a transmis emisiunea cu numarul 221! Amicul Robi, YO2LJC, din Orastie (actualmente stabilit in Timisoara) a deschis o foarte frumoasa pagina de Internet, intitulata "Radioamatorii din Orastie" ( pe care nu i-a uitat), pagina care are in intentie si introducerea arhivei complete YO/HD Antena, lucru pentru care mi-am dat acordul total inca cu ocazia simpozionului de la Lugoj, dar care este destul de dificil, din cauza modului "rudimentar" in care realizez revista ( doar textul exista in fisiere, desenele fiind lipite ( in sensul real al cuvantului), si apoi copiate la copiator. si ramane lui Robi munca imensa de a face ceva "bun de publicat" pe Internet (de fapt, sunt active cateva
numere din Antena pe site, dar copiate in intregime prin scanare).  Adresa paginii "Radioamatorii din Orastie" este www/ qsl.net / yo2ljc. Ii dorim succes deplin! Concursurile de unde scurte si ultrascurte "ZIUA TELECOMUNICATIILOR 2002" vor avea loc in zilele de 13 mai (US) si 19 mai (UUS). Regulamentele vor fi publicate in Antena din aprilie si mai, (probabil si in R&R din aprilie) , si vor fi transmise la emisiunile QTC de YO3KAA premergatoare concursurilor. Speram si in acest an intr-o participare la fel de buna, mai ales ca este singura manifestare nationala dedicata acestui eveniment.  Cu ocazia zilei de 8 Martie, redactia YO/HD Antena a trimis felicitari si multumiri catorva radioamatoare si sotii de radioamator , care prin tot ceea ce au facut , contribuie la dezvoltarea radioamatorismului. Tuturor radiaomatoarelor YO2/HD li s-au transmis nominal felicitarile de rigoare cu ocazia emisiunii QTC de YO2KAR din 7 martie 2001. YO2LPB, Viorica Murgu a  realizat o frumoasa diploma  dedicata acestui eveniment, care a fost trimisa catorva radiaomatoare din tara cu o veche si intensa activitate dedicata radioamatorismului in general si dezvoltarii radioamatorismului feminin in mod special.
 Tuturor, inca odata cu dragoste "La multi ani!"si viata frumoasa!
 *
*   *

YO2BPZ cauta numere vechi (eventual colectie) din "Buletinul informativ YO2" care a aparut la Deva in anii 82-83 (pierdute dintr-o nefericita intamplare) si (pentru colectie) ecusoane sau programe de la Simpozioanele nationale YO (inainte de 1994) sau de la alte manifestari radioamatoricesti (simpozioane zonale, tematice, targuri, intalniri omagiale, etc.). Ofera in schimb mici cadouri (reviste straine, ceasul radioamatorului, sigla FRR autocolant, abonamente la YO/HD Antena,etc.) Trimiteti numai pe adresa: Adrian Voica, Post Restant , 2700 Deva 1, HD.
 Va multumesc anticipat!