Tarih: Ana Sayfa Düzce Hakkında İlçelerimiz Turizm Hakkımda
      Düzce Hakkında

Amatör Sayfasına Dönüş 

  T U R İ Z M

www.qsl.net/ta2lg

Batı Karadeniz'in ayakta kalan tek antik kenti olan Düzce'nin tarihi, M.Ö. 1390-800 yılları arasında hüküm süren Hitit (Eti) medeniyetine kadar uzanır. Orhan Gazinin komutanlarından Konuralp Bey tarafından 1323'de Osmanlı topraklarına katışan Düzce günümüzde, önemli idari, ekonomik ve sosyal gelişmelerle yükselme göstererek hızla gelişmiştir.

Anadolu'yu büyük merkezlere bağlayan ve özellikle Ankara ve İstanbul'u kat eden TEM otoyolu ve D-100 karayolu güzergâhında bulunan Düzce, bu iki büyük şehrin arka bahçesi özelliğindedir. Başkent Ankara'ya en kısa mesafe de denizi olan yer Akçakoca'dır.

Mavi ve yeşilin kucaklaştığı karadeniz sahilleri yağmur ormanları olarak adlandırılan zümrüt yeşili ormanları, mavi bayraklı sahilleri, birbirinden güzel yaylaları, doğa harikası Samandere ve Güzeldere şelaleleri, Efteni kuş cenneti, şifalı kaplıcaları, şirin gölleri, akarsuları, Prusias antik kenti ve diğer tarihi zenginlikleriyle Düzce, milletimizin anlamlı ve güzel geleneklerini sürdüren bir ilimizdir.

Yörenin kendine has sanayi ve el işlemeciliği, turistik anlamda yol boyunca konaklama ve dinlenme tesislerinde satışa sunulur. Büyük ve küçük Melen ırmaklarında yapılan rafting sporu, Hasanlar Baraj Gölet'inde düzenlenen yelken yarışları ve uçurtma şenlikleri insan ve doğanın uyumlu birlikteliğini yansıtır. İç Anadolu'nun denize açılan en yakın penceresi konumundaki Akçakoca yeşil ve mavinin kaynaştığı şirin bir tatil beldesidir. Yöre insanı fındıkçılık, balıkçılık ve turizm ile geçinir. Sıcak misafirperverliği, her mevsim bulunan tatlı su ve deniz balığı, tesislerde alabalık üretimi, yaylalarında doğal canlı alabalığı, fındığı, meyvesi, dağ çileği, kestane balı, acı balı, özellikle kemik hastalarına iyi gelen şifalı kumsalları, denizi ve folklorik özellikleri ile Akçakoca, her bütçeye uygun bir dinlence ve eğlenceyi birlikte sunar.

Yukarı

 

Görüş ve önerileriniz için lütfen mail atınız.

 

 

 

Tarihçesi

Coğrafi Yapısı
Kültürel Yapısı
Ekonomisi
Nufusu
Ulaşım
Basın - Yayın
Linkler
      İlçeler
Akçakoca
Cumayeri
Çilimli
Gölyaka
Gümüşova
Kaynaşlı
Yığılca
      Turistik Yerler
  Yaylalar
Şelaleler
Mağaralar
Plajlar
Su Varlıkları
Tarihi Eserler
Kaplıcalar
Türbeler
Piknik-Mesire Alanları
Festival ve Şenlikler
Otel ve Konaklama
      Önemli Telefonlar
Resmi Kurumlar
Hastaneler ve     Sağlık Ocakları
Genel Telefonlar
Alan Kodları