Tarih: Ana Sayfa Düzce Hakkında İlçelerimiz Turizm Hakkımda
      Düzce Hakkında

Amatör Sayfasına Dönüş 

  DÜZCE HAKKINDA : Kültürel Yapısı

www.qsl.net/ta2lg

 

Karadeniz Horon'uDüzce göçlerle oluşan bir mozaik görünümündedir. Düzce’de yaşayanlar Çerkez, Abhaz, Laz, Muhacir, Arnavut, Gürcü, Tatar, Boşnak, Kürt ve Bulgar kökenlidirler. Farklı etnik kökenler ve gelenek-göreneklere rağmen halk birlik, bütünlük halinde iç içe yaşamaktadır. Bu yaşayış tarzı da kültür alışverişi ile güzel bir görünüm sergilemektedir.

Yöre düğünlerinde etnik kökenlere göre, farklı farklı geleneksel giysiler, halkoyunları ve çalgılar gözlenir. Şıngırdaklı def, mızıka, akordeon, kemençe ve bağlama eşliğinde türküler söylenir, oyunlar oynanır. Düğün ve eğlencelerde Kafkas DansıÇiftetelli, Üç Ayak, Rinna, Abhaz ve Çerkez oyunları en fazla oynanan oyunlar arasındadır. Çeşitli şenliklerin yapıldığı bazı köy düğünlerinde davul, zurna, çengi ve köçeklerle davetliler karşılanır. Düğün gecelerinde gençler arasında geç saatlere kadar muhabbetler düzenlenir. Ayrıca bazı köylerde yılın belirli günleri ödüllü at yarışları, yağlı güreşler gibi etkinlikler düzenlenir. Yemekli mevlit programları tertip edilir.

Düzce’de bayramlar da çok hareketli geçer. Bazı köylerin geniş alanlarında, gençler arasında eğlenceler düzenlenir, “capsi”ler oynanır, panayırlar kurulur. Bu eğlenceler bayramın her günü ayrı ayrı köylerde devam eder.

 

 

Yukarı

Hazırlayan :Halil AYYILDIZ Kaynak: Düzce Valiliği
 
 
 

 

 

Tarihçesi

Coğrafi Yapısı
Kültürel Yapısı
Ekonomisi
Nufusu
Ulaşım
Basın - Yayın
Linkler
      İlçeler
Akçakoca
Cumayeri
Çilimli
Gölyaka
Gümüşova
Kaynaşlı
Yığılca
      Turistik Yerler
  Yaylalar
Şelaleler
Mağaralar
Plajlar
Su Varlıkları
Tarihi Eserler
Kaplıcalar
Türbeler
Piknik-Mesire Alanları
Festival ve Şenlikler
Otel ve Konaklama
      Önemli Telefonlar
Resmi Kurumlar
Hastaneler ve      Sağlık Ocakları
Genel Telefonlar
Alan Kodları