STARKs Logotype


INNEHÅLL


KLUBBEN

REPEATRAR

SAMBAND

PACKET

GÄSTBOKEN

Läs
Skriv

BLANDAT

STATISTIK

LÄNKAR.

Tärnavirveln 2003 (Fjällcupen)
Som vanligt så skötte STARK årets samband på skotertävlingen.
7 stationer bemannades med amatörer från kommunen.
Sm2Lev - Ulrich var som vanligt "Spindeln i nätet" och rapporterade till Speakern den aktuella ställningen från banan. Övriga amatörer som skötte sambandet var:
Sm2uyk, Tec, Tef, Ndk, Ojz, Sxd och Lgl.
Speciellt tack till Sm2Lgl för att du "dammade" av radioapparaten och kom med så kort varsel.


16-åring överraskade vid Tärnavirveln

Fjällström erövrade vandringspriset


TÄRNABY Traditionstyngda skoterlångloppet Tärnavirveln som kördes på lördagen blev i år enda tävling i Fjällcupen sedan Ammarnäs backat ur. Tärnas Lars Johan Fjällström lade en ny triumf till sina två tidigare och erövrade vandringspriset för alltid, men en 16-årig debutant från Långsjöby var tävlingens stora överraskning.
Tävlingen inleds med ett tidskval och därefter vidtar jaktstart i tre varv på den cirka 25 kilometer långa banan från Tärnaby runt Gurkfjället. Lars Johan Fjällström visade redan i tidskvalet att han inriktade sig på totalseger trots en besvärande förkylning. Han hade en minut och elva sekunder till godo på Stefan Nilsson från Ammarnäs när jaktstarten inleddes och han drygade ut med ytterligare 20 sekunder under de tre jaktvarven.De sekunderna förlorade Stefan på en vurpa i början av det andra varvet men Lars Johan hade god kontroll på läget och kunde lugnt och taktiskt säkra sin tredje seger i Fjällcupen. Han kör i den motorstarkare 600 klassen medan Stefan tävlar i 500 klassen.     
Sensationell premiär Där håller också unge Viktor Stenman tävlande för Storuman SK till. Han är en 16-åring från Långsjöby som nu gjorde en närmast sensationell långloppspremiär med sin tekniskt drivna åkning och dessutom utan att nämnvärt tröttna i det konditionskrävande våta föret. I jaktstartsdelen var han bara 1,13 minuter långsammare än Lars Johan Fjällström som leder sin klass i långlopps- SM inför finalen i Älvdalen om en vecka.Ett flertal åkare bröt det tuffa loppet som dock genomfördes utan personskador.     
Utan stöd Med entusiasmens brinnanade låga hos några eldsjsälar lyckas skoterlångloppet Tärnavirveln överleva som ett av de få i landet.- Men vi känner inget stöd från förbundshåll och det är med stor nöd vi får dispens för att få genomföra tävlingen som jaktstart. Nuvarande långloppsregler föreskriver att det ska vara minst en minut mellan varje startande. Men vi kämpar på och nu har nya och duktiga förmågor tillkommit i klubben som avlastar oss som hållit på rätt länge, så visst blir det en fortsättning, lovar Inge Samuelsson, klubbens ärkeentusiast som både tävlar och utgör arrangörsnavet i Tärna SSK.     

©2003 Västerbottens-Kuriren

Publiserad med tillstånd av Sven Mikaelsson.
Fär ej kopieras utan medgivande!
Erik Johansson Sm2uyk

.