Yo2bzv     |     home
Viata prin poezie   |   Gabriel García Márquez   |   Ce este un QSL card?   |   Comentarii mele la sondajele initiate pe www.radioamator.ro   |   Receptie SSB via Internet Remote Base!   |   Codul Q


Receptie SSB via Internet Remote Base!
Internet Remote Base nu este Echolink!
La data de 14.05.2004 am realizat prima receptie SSB via Internet Remote Base!
Din pacate nu am avut parte de o bucurie prelungita intr-ucat maestrul de la serverul la care sunt abonat m-a luat de urechi, blocandu-i traficul!
Asadar pret de cateva minute am dat un tuning pe transceiverul TS2000 propietatea lui VK3UR qth Victoria, Australia care l-a lasat la dispozitia mea pret de cateva minute, prilej sa ascult live un qso pe 3.615.ooKHz intre doua statii de radioamatori din...VK land la orele 15:20 cu semnale de S 6 la 8!
Cum s-a intamplat ?
In dupa amiaza zilei de 13.05.2004 printre mesajele PSK31 digest gasesc unul cat se poate de lapidar:
From:Jose Manuel To: a PSK31 list
Subject: [psk31] New PSK31 Remote Base
Look on www.ea8ee.com
Expanding amateur radio via the internet
Atata!Am dat clic pe adresa si... primul pas a fost facut!
Descopar primele informatii despre IRB. Citesc in graba informatiile lapidare de pe prima pagina, retin ca erau vre-o sapte indicative care erau mereu in refresh, intelegand ca staiile respective erau ptr. a fully operational 160m through 2m amateur radio station si ma opresc la software. Descarc cu mare usurinta "W4MQ's Web Transceiver", mai intai PREVIOUS VERSION -- 5.006 (4MByte) apoi UPDATE -- VERSION 5.101  si ma grabesc sa instalez programul! Era tarziu, aproape de miezul noptii si dupa ce am vazut cum arata am dat un shot down laptopului, urmand a doua zi sa dau cu ochii serios pe Help (celebra tasta F1).
Change History a fost prima mea curiozitate.Date absolut tehnice.Nu descurajez. Nu ma pricep la progamare. Sunt un utilizator anonim. Ma pun la punct cu principalele cerinte ptr. a fi ferit de reluari.
Incepe, pentru mine, o noua provocare: incercarea de a fi in tema cu noutatile HAM!
Costi, yo2bzv