HAN

1994:
PI5AH was net nieuw leven ingeblazen en er werd een nieuwe QSL-kaart voor PI5AH gemaakt. Etienne (PA3ERK), Ernest (PE1PTA-PA3HCM), Lars (PD0RLH), Stefan (PE1PUI), Marcel (PE1PWY), Bjorn, Erwin (PE1RDK-PA3HCS), Jurgen (PE1RKW), Remko (PE1RAL), Bernard en Tom (PE1RGL-PA3HDR) waren de actieve studenten in die tijd.

1995:
De packet mailbox van Piet (PA3AIR) kwam naar de HTS en werd van PI8AIR omgedoopt tot PI8TFA. Met inmenging van de HTS en de steun van o.a. wijlen Han (PE1RJR) kwam de packet 'activiteit' van Nijmegen naar Arnhem. De mailbox kon nu makkelijk gelinkt worden aan de node PI1ANH van de STTA. Op deze oude foto is de witte dualband rondstraler bijna niet te zien, hij staat achteraan op de hoek. De andere antennes zijn van pi5ah waaronder de antenne voor Meteo-sat.

1996:
In dit jaar waren we regelmatig op HF QRV in SSB en CW. Voor de korte golf habben we een FD-4 en een Yaesu FT-890. Deze werkt op alle HF banden met uitzondering van 136kHz. Op de foto maakt Ernest (PA3HCM) enkele QSO's in CW met zijn eigen paddle and keyer.

Voor 2m, 70cm and 23cm habben we een Yaesu FT-736R. Op 2m werd alles gebruikt: FM, SSB and CW. Af en toe werden er ook satellieten ontvangen. 70cm werd eigenlijk alleen maar gebruikt om over de 70cm repeater te werken en om met een TNC2h te packetten via een van de locale nodes. Ernest (PA3HCM) en Etienne (PA3ERK) hebben de FT-736 gemodificeerd met een FSK-input. De 23cm unit die in de FT736 zit wordt eigenlijk alleen maar als meetzender gebruikt. Verbindingen maken op 23cm (2 x SSB; 1 x nb-FM).

1997:
Er werd op 10 maart een onvergetelijke excursie naar 'Radio Kootwijk' georganiseerd waaraan voornamelijk docenten en leden van de zendclub-pi5ah deelnamen. We maakten kennis met alle geheimen van 'PCG' die op dat moment alleen nog maar gebruikt werd door 'Scheveningen Radio; PCH'. Nederlands grootste kortegolf radiostation ooit was daar gevestigd en werd twee jaar later in 1999 geheel ontmanteld. Er worden nu vanuit Radio Kootwijk geen enkele radio signalen op de HF-banden meer uitgezonden. De roepletters PCG (Radio Kootwijk) en PCH (Radio Scheveningen) zullen daar dus waarschijnlijk nooit meer klinken. Een erg boeiende excursie naar een plek met een rijke radio geschiedenis. Lees hier een verslag van deze excursie.

Oscar slaagde en kreeg PE1RWG; in het najaar diende een nieuwe lading cursisten zich aan. De FT-736 werd druk misbruikt. Bijna elke donderdagavond was er activiteit en van de mogelijkheden om zelfbouw en ombouwprojectjes te meten werd dankbaar gebruik gemaakt.

1998:
Tom wordt omgedoopt tot 'inboedel van de zenderruimte'. Lees hier een verslag uit de Sensor.

Onder toezicht van Tom en Ernest ging de karavaan met 1e, 2e, 4e jaars en een vriend (Rene) naar Nieuwegein. Iedereen, Jordy (PE1RWQ), Jan-Willem (PE1RXA), Sjoerd (PE1RXK), William (PE1RXL), Rene (PE1RXS), Ernst (PE1RXT) en Theo (PE1RXW) slaagt zonder probleem.

1999:
Ineens is daar Christiaan met een brede grijns. Hij heet nu PE1SAZ.
We krijgen een vitrinekast en nieuwe labtafels. De zenderruimte wordt opgeleukt.

2000:
Leden van de zendclub bouwen in een ongeveer een maand tijd een 70cm repeater (PI2ANH) die ruim een jaar dienst doet.
We kregen een nieuwe antennemast omdat de situatie van de brandtrap gewijzigd moest worden. Op 27 april 2000 was de nieuwe antennemast een feit. De antennes die in de kantelbare mast zitten zijn de volgende: Voor twee meter een horizontale 9 elements Flexa yagi en een verticale 6 elements Flexa yagi. De ruim 2 meter lange rondstraler werd gebruikt voor 2 en 70. Voor 23cm gebruikten we een 23 elements Flexa yagi en voor 13cm habben we de beschikking over een 80 elements (ja je raad het al:) Flexa yagi.
antenne

2001:
antenne

2002:
De voorzitter van de club nam nog even afscheid van de zenderruimte zoals dat hoort. De boel verstoft en de ruimte werd al snel ingebuik genomen als computerlokaal. Het is gedaan met de hoogtijdagen van PI5AH. Maar wij (21 studenten) hebben een fantastische tijd gehad. Wie zijn dat dan, die 21 studenten, ik tel er maar 17? Bjorn, Stefan, Chrisley en Thomas vonden PI5AH leuk genoeg en hebben zelf geen call.

Augustus 2003 PI5AH / PA3HDR