HANWelkom op de pagina van het zendstation van de HTS Arnhem.

PI5AH is de call het onderwijsstation van de Faculteit Techniek in Arnhem. De Faculteit maakt onderdeel uit van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. PI5AH heeft op dit moment helaas geen eigen ruimte meer en is nagenoeg niet actief.

De onderwijs machtiging geeft studenten echter wel de mogelijkheid om op het gebied van radio experimenten te doen. Leraren zijn bereid om aanvullende cursussen te geven om studenten te helpen bij het behalen van een eigen zendvergunning. Dit is een leuke en zeer leerzame aanvulling op de studie. In de voorgaande jaren hebben een redelijk aantal studenten op een zeer plezierige manier kennis kunnen maken met een grenzeloze hobby. De school beschikt over (professionele) amateur-apparatuur en bijbehorende antennes.

Om activiteiten buiten de school mogelijk te maken is er een studentenvereniging gesticht. De club bestaat sinds 8 juni 1998. De vereniging slaapt op dit moment. Misschien ben jij de student(e) die hem weer wakker schudt (?). De naam luidt: HTS Arnhem Radio Club; HARC.

Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar [email protected] of eens binnen lopen bij de beheerder van de E-afdeling (Dhr. Kolsema).

Wil je weten wat zich in de afgelopen 10 jaar afgespeeld heeft klik dan hier .

Het adres van de HTS Arnhem luidt: Ruitenberglaan 26, Arnhem.

Post adres: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, HTS Arnhem Radio Club, Postbus 2217, 6802CE Arnhem.

Augustus 2003 PI5AH / PA3HDR