[ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ] - [ΣΕΛΙΔΑ ΟΔΗΓΙΩΝ] - [HΜΕΡΟΛΟΓΙΟ]

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2004

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τo SV HAM σας προσκαλεί να πλαισιώσετε και να αγκαλιάσετε μια φιλόδοξη και σημαντική πρόταση - προσπάθεια που ξεκινάει με την ημερολογιακή αντίστροφη μέτρηση της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.
Συγκεκριμένα:
Στις 5 ΜΑΙΟΥ 2004 θα μετράμε 100 μέρες από τις 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004 που είναι και η επίσημη ημερομηνία έναρξης των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Επειδή το γεγονός των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ είναι σημαντικό και πιθανώς τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας δεν θα έχουμε την ευκαιρία να το ξαναζήσουμε η συμβολή και η δραστηριοποίηση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ για τον εορτασμό αυτού του σημαντικού γεγονότος είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.
Για τον λόγο αυτό το SVHAM ζητάει την συμμετοχή ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδας σε μια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ προσπάθεια διαφήμισης και ενημέρωσης του ιστορικού αυτού γεγονότος σε ξένους ραδιοερασιτέχνες και ραδιοακροατές των βραχέων κυμάτων (HF).
Η προσπάθεια αυτή για όσους ενδιαφέρονται θα αποτελέσει καταρχήν μιας πρώτης τάξης διασκέδαση για τους συμμετέχοντες και κατόπιν σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή σε μια πρώτη προσπάθεια μιας Πανελλήνιας ραδιοερασιτεχνικής συνένωσης και εφαρμογής στην πράξη της αγάπης μας για το συγκεκριμένο hobby μας. Η μόνη προϋπόθεση είναι το μεράκι και η αγνή διάθεση για εφαρμογή των απλών και στοιχειωδών όρων που θα συμφωνηθούν μεταξύ μας για την ομαλή επίτευξη αυτού του στόχου.
Για να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά διαβάστε η εκτυπώστε αυτήν την σελίδα και μελετήστε την για πληρέστερη κατανόηση. Σε περίπτωση που υπάρχουν ερωτήσεις - απορίες μπορούν να τεθούν και να απαντηθούν τόσο μέσα από την λίστα του SVHAM όσο και σε προσωπική βάση με αποστολή email στο sv2ngct@yahoo.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Θα ζητηθούν αμέσως μετά το Πάσχα από το Υπουργείο Μεταφορών εννέα (9) ειδικά διακριτικά κλήσης πιλοτικών σταθμών από SX1Α έως SX9Α ως εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (region)

CALL SIGN

Πιλοτικών σταθμών

Από
Έως
6 MAIOY 2004
15 MAIOY 2004
16 MAIOY 2004
25 MAIOY 2004
26 MAIOY 2004
4 IOYNIOY 2004
5 IOYNIOY 2004
14 IOYNIOY 2004
15 IOYNIOY 2004
24 IOYNIOY 2004
25 IOYNIOY 2004
4 IOYΛΙΟΥ 2004
5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004
15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004
25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004
3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004

Οι πιλοτικοί σταθμοί ανά περιοχή (region) θα έχουν την εποπτεία των υπολοίπων σταθμών της περιοχή τους που θα εκπέμψουν και θα χρησιμοποιήσουν το ανάλογο διακριτικό από τον πίνακα - ημερολόγιο εκπομπών για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους που τους αναλογούν.


Δηλαδή:
Στις 6 ΜΑΙΟΥ 2004 θα αρχίσει εκπομπή η περιοχή (region) SV9 - ΚΡΗΤΗ με το διακριτικό SX9Α /99(που δηλώνει 99 μέρες πριν την έναρξη)
Στις 7 ΜΑΙΟΥ 2004 το χαρακτηριστικό που θα εκπέμπεται από τους Κρητικούς σταθμούς θα είναι SX9Α /98 (που δηλώνει 98 μέρες πριν την έναρξη)
Στις 8 ΜΑΙΟΥ 2004 το χαρακτηριστικό που θα εκπέμπεται από τους Κρητικούς σταθμούς θα είναι SX9Α /97 (που δηλώνει 97 μέρες πριν την έναρξη)
κ.ο.κ.

Στις 16 ΜΑΙΟΥ 2004 θα αρχίσει εκπομπή η περιοχή (region) SV8 με το διακριτικό SX8Α /89 (που δηλώνει 89 μέρες πριν την έναρξη)
Στις 17 ΜΑΙΟΥ 2004 το χαρακτηριστικό που θα εκπέμπεται από τους σταθμούς της SV8 περιοχής θα είναι SX8Α /88 (που δηλώνει 88 μέρες πριν την έναρξη)
κ.ο.κ.

Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004 όπου η περιοχή SV1 θα εκπέμψει σαν SX1Α /10 (που δηλώνει 10 μέρες πριν την έναρξη)

Από την 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004 (τελευταίο δεκαήμερο ) και ανά μία μέρα θα εκπέμπουν όλοι οι πιλοτικοί σταθμοί μέχρι την ημέρα έναρξης των αγώνων χρησιμοποιώντας το διακριτικό του πιλοτικού πλέον σταθμού με μονοψήφιο αριθμό ανά περιοχή δηλαδή SX9Α - SX8Α - SX7Α κ.λ.π. μέχρι να φτάσουμε στην πανηγυρική μέρα έναρξης των αγώνων.

Την ημέρα εκείνη δηλαδή 13 Αυγούστου 2004 θα βγουν ΟΛΟΙ οι σταθμοί απ΄ ΟΛΑ τα REGION SV1 έως SV9 τιμητικά.

Αυτό είναι το πλάνο και όπως καταλαβαίνεται μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά ούτε δύσκολο είναι ούτε ανέφικτο. Θέλει συνεννόηση και ΑΥΣΤΗΡΗ τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του πίνακα απ όλους τους συμμετέχοντες.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Όσοι ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ραδιοερασιτέχνες με δυνατότητα εκπομπής στα HF θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε σαν ΠΙΛΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ είτε σαν ΑΠΛΟΙ-ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ σταθμοί συμπληρώνοντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που θα βρουν ΕΔΩ μέχρι τις 15 Απριλίου 2004 διευκρινίζοντας αν θέλουν να είναι ΠΙΛΟΤΙΚΟΙ σταθμοί στην περιοχή τους ή ΑΠΛΟΙ-ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ σταθμοί.

Αν έχετε πρόβλημα στην αποστολή της φόρμας (δεν έχετε υπηρεσία POP3) γράψτε τα αντίστοιχα πεδία και στείλτε τα με απλό email κειμένου στο sv2ngct@yahoo.gr με θέμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ....

Παρακαλώ αυτούς που έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν σαν ΠΙΛΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ να είναι κατά βάση ειλικρινείς με τον εαυτό τους, αν και κατά πόσον θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο όχι δύσκολο αλλά υπεύθυνο πόστο των ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ των REGION τους. Θα ήταν καλύτερο να υπάρχει σχετική εμπειρία από παρόμοιες εκδηλώσεις η συμμετοχή οργανωτικού επιπέδου σε multi-multi σταθμούς. Προπαντώς να υπάρχει ικανός διαθέσιμος χρόνος στο δεκαήμερο εκπομπής του συγκεκριμένου REGION που θα επιβλέπουν και θα συντονίζουν.


ΠΙΛΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Θα γίνει μια λίστα με τους ΠΙΛΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και θα ανακοινωθεί άμεσα από το SVHAM οι οποίοι:
1) Θα αναλάβουν την οργάνωση της περιοχής τους και θα επιβλέπουν τους τοπικούς ημερήσιους-απλούς σταθμούς που θα πάρουν μέρος στο διάστημα που τους αναλογεί.

2) Θα στείλουν το ΕΝΙΑΙΟ logbook της περιοχής μετά το τέλος της εκδήλωσης σε μορφή ADIF στο SVHAM για την συγκρότηση ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ LOGBOOK όλης της ΕΛΛΑΔΑΣ.

3) Θα εxoυν την υποχρέωση της εκτύπωσης labels - λήψης - αποστολής καρτών που αφορούν την περιοχή τους σε ρόλο QSL MANAGER αλλά με την προϋπόθεση της διαχείρισης και διακίνησης των καρτών AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω BUREAU. Αν τυχόν λάβουν QSL direct θα το διαχειριστούν οι ίδιοι αλλά για ευνόητους λόγους δεοντολογίας θα προβάλλεται επίμονα από τον αέρα και από τα διάφορα DX NEWS και DX Clusters ότι η διακίνηση των καρτών θα γίνει μέσω του ΒYREAU. Μερικά θέματα εξυπακούονται και πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν απ΄όλους για να μην έχουμε γκρίνιες και ίσως όχι και χωρίς λόγο. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ότι όλοι θα προσφέρουν εθελοντικά. Αν κάποιος θελήσει green stamps ας μην ανακατευτεί εδώ , ειλικρινά.

4) Θα υποβάλλουν την σχετική αίτηση στο Υπουργείο για την χορήγηση των ειδικών διακριτικών των πιλοτικών σταθμών (θα γίνει ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ συνυπογραμμένη ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ SV- REGIONS για την χορήγηση των ειδικών ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ διακριτικών αμέσως μετά το Πάσχα με συνενόηση ολων μέσω του SVHAM). Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες.

ΑΠΛΟΙ (ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ) ΣΤΑΘΜΟΙ

1) Θα τηρούν το logbook του σταθμού τους και θα το στείλουν μετά το πέρας των ενεργειών τους στον ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της περιοχής τους ο οποίος έχει την υποχρέωση να συλλέξει όλες τις επαφές των σταθμών του region του.

2) Θα σέβονται τις υποδείξεις του ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥ και τα χρονοδιαγράμματα που θα τους τεθούν για τις ημέρες εκπομπής εντός του δεκαημέρου που τους αναλογεί.

3) Σαν απλός - ημερήσιος σταθμός θα μπορεί να φυσικά εκπέμψει και ο ΠΙΛΟΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ χρησιμοποιώντας όμως το call της ανάλογης ημέρας του δεκαημέρου.

ΓΕΝΙΚΑ

Όσοι κανόνες και να μπουν για μια τέτοια προσπάθεια δεν θα αποδώσουν αν αυτό που θα γίνει δεν γίνει με μεράκι και σεβασμό τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και στους υπόλοιπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινό hobby.

Προτού κάποιοι να αρχίσουν για τους δικούς τους λόγους να πυροβολούν την παραπάνω ιδέα ας παραμερίσουν λίγο τους μικροεγωισμούς και τα οποιοαδήποτε άλλα κακοδιάθετα μουρμουρητά και ας σκεφτούν ότι όλα αυτά είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μάλιστα για να υλοποιηθεί χρειάζεται η βοήθεια του ΚΑΘΕΝΟΣ και ΟΛΩΝ μαζί.
Μάλιστα δε, αν υπάρχουν σπόνσορες για τις κάρτες που θα απαιτηθούν ας επικοινωνήσουν μαζί μας. Ειδικά το θέμα των καρτών είναι κάτι βασικό γιαυτό ψάξτε και πιέστε όπου μπορείτε και σε κάθε κατεύθυνση.
Επίσης τοπικοί σύλλογοι και ομάδες ραδιοερασιτεχνών ας δραστηριοποιηθούν και ας κάνουμε επιτέλους κάτι ΚΟΙΝΟ σε ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Αλλωστε πολλοί σύλλογοι ετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις στην διάρκεια των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Στην πρόταση-ιδέα αυτή μιλάμε για μιά εκδήλωση προετοιμασίας της μεγάλης γιορτής η οποία απαιτεί συλλογική προσπάθεια . Ας δουλέψουμε ΚΟΙΝΑ ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ προσφεροντας ο καθένας ότι μπορεί.
Ειδικά ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας (ΕΕΡ) που έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο παρελθόν, ευελπιστούμε να δείξει την απαιτούμενη κατανόηση για την διακίνηση των καρτών μέσω του BYREAU και να βοηθήσει σε τεχνικά θέματα. Προτάσεις υπάρχουν και πιστεύω ότι υπάρχουν τα κατάλληλα αυτιά από αξιολογους συναδέλφους για να τις ακούσουν τόσο μέσα στην ΕΕΡ όσο και άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας. Πιθανώς π.χ. κάποιος σύλλογος να εχει την διάθεση να αθλοθετήσει ένα βραβείο για το ελληνικό region που θα κάνει τις περισσότερες επαφές σε αυτήν την προσπάθεια, παράλληλα με τις πιθανές εκδηλώσεις του κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων

Τις επόμενες μέρες μέσω τις λίστας του SVHAM θα δοθούν τυχόν διευκρινιστικές οδηγίες και λεπτομέρειες.

Είμαστε ανοικτοί και καταδεκτικοί σε κάθε νέα πρόταση για περαιτέρω βελτίωση της αρχικής ιδέας.

ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και προσπαθήστε να περπατήσει.

Ας κάνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ την δικιά τους ΛΑΜΠΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ περνώντας το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ σαν φλόγα από περιοχή σε περιοχή (region to region) μέσα από τις συχνότητες !!

Καλή επιτυχία ....

Πολλά 73s de SV2AEL

 

 

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύεται στο SVHAM GROUP και στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλα τα διαθέσιμα emails ραδιοερασιτεχνών καθώς και ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων και οργανώσεων της χώρας.