Συνάντηση με Τάκη sv1awl, Ρένα (xyl του Τάκη), Μπάμπη sv1awe, Στέφανο sv1ats, Νίκο sv0kc, Διονύση sv1zj και Τάσο sv1rd στην πλατεία Νέας Σμύρνης 6.7.2001 ώρα 21:30

Τα παρακάτω γράφτηκε από σημειώσεις μου που κατέγραψα την επόμενη ημέρα οι προσθήκες στο τέλος έγιναν 14/2/2002.

Η όλη συζήτηση έγινε για να λυθεί η παρεξήγηση από την ανταλλαγή επιστολών και την δημοσίευση των επιστολών μου με τον ΣΡΕ στο Internet σχετικά με το APRS και τα παλιά Netrom digi

Στις επιστολές μου κατηγόρησα τον ΣΡΕ ότι Δεν ενδιαφέρεται για τα ραδιοερασιτεχνικά δίκτυα αλλά να κυνηγάει την ΕΕΡ σε δραστηριότητα και τον διαχωρισμό των ραδιοερασιτεχνών σε φίλους και εχθρούς. Και γιαυτό απάντησε με σαθρά τεχνικά επιχειρήματα.

Μαζί με τον Διονύση (zj) προτείναμε στον Τάκη να παρατήσει την αντιπαράθεση με την ΕΕΡ και να υπάρξει συνεργασία στο θέμα του δικτύου και των ΟΕΑ, να αφήσει το θέμα του Packet Radio που αυτή την στιγμή όπως χρησιμοποιείται είναι σε ύφεση και παρακμή, να δώσει βάση στο APRS να αξιοποιήσει το Internet και να ασχοληθεί με θέματα δορυφόρων. Γενικά να ασχοληθεί με νέα πράγματα και όχι με τα γνωστά και τετριμμένα που δεν έχουν ιδιαίτερη εξέλιξη ή θέλουν γενικότερο σχεδιασμό ή φέρνουν τριβή με την ΕΕΡ.

Επιχειρήματα του Τάκη

1. Ο ΣΡΕ δεν κυνηγάει την ΕΕΡ.

2. Οι ΟΕΑ δεν έγραψαν τίποτα για την παρουσία του ΣΡΕ στο σεμινάριο και στην άσκηση ΟΕΑ στην Καισαριανή που έκαναν "την τιμή" οι awl και awe και παραβρέθηκαν (Άσχετο)

3. Ο ΣΡΕ Πρώτος ασχολήθηκε με το APRS εδώ και 2 χρόνια!!! μάλιστα ήρθε σε επαφή με τον Bruninga !!!

Το τι ακριβώς έπραξε για αυτό δεν ειπώθηκε ούτε τι βοήθησε το APRS αυτή η υποτιθέμενη εντυπωσιακή ενέργεια. Υποτίθεται ότι μετά από αυτή την επαφή αποφάσισαν και έβαλαν το digi!!!. Ήθελε εύσχημα να πει ότι δεν έμαθε από άλλους το APRS ο Τάκης δηλαδή δεν τους σέρναμε ο xv ο zj και o rd προσπαθώντας να πείσουμε τον awl να ασχοληθεί με το aprs να σετάρει το pc του, το d7 του να του στείλουμε τo αρχείο για το setup του digi κλπ όλα αυτά ήταν στην φαντασία μας.

Στο digi προσέφερε και το τροφοδοτικό που μετά αλλάχθηκε από τον ATS όταν κάηκε (σωστό). Αρα η προσφορά του ΣΡΕ προς το APRS τελικά είναι ένα tnc και ένα τροφοδοτικό που τελικά κάηκε άρα δεν ευσταθούσε η κατηγορία μου ότι το μόνο που προσέφερε ήταν ένα tnc.

4. Για την βλακεία περί πολλών κόμβων που αναφέρεται στο γράμμα του ΣΡΕ, έφερε σαν φοβερή απόδειξη, το γράμμα του APRS group προς το ΥΜΕ http://www.qsl.net/sv1rd/yme_aprs.pdf και ειδικά στο σημείο ότι προτείνεται: …αλλά να είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι από ένας ψηφιακοί αναμεταδότες στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Τώρα γατί η ¨δυνατότητα ύπαρξης περισσότερων του ενός αναμεταδοτών¨ δικαιολογεί την ¨….. Όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφ. Αναμεταδότες οι οποίοι να μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους έστω και εάν δεν υπερκαλύπτει ο ένας τον άλλον.¨ Αυτό δεν έγινε προφανές στην συζήτηση.

5. Ότι η δημοσίευση του γράμματος του ΣΡΕ δεν ήταν σωστή και αντιδεοντολογική. Την στιγμή που για άλλους συλλόγους δεν μαθαίνουμε τίποτα.

Δεν δικαιολόγησε όμως γιατί δεν είναι σωστό να δημοσιευτεί κάτι που δεν αναφέρεται σε προσωπικά θέματα, ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αλλά στην δημιουργία σωστών ραδιοερασιτεχνικών δικτύων που ενδιαφέρουν όλους τους ραδιοερασιτέχνες, την στιγμή που το APRS είναι και το μόνο project που είναι πλήρως δημοσιευμένο στο Internet. Άλλωστε το ότι οι άλλοι σύλλογοι κινούνται υπογείως ή εν κρυπτό δεν δικαιολογεί ότι και στο APRS τα πράγματα πρέπει να συνεχίσουν έτσι.

6. Ο Τάκης έφερε log που έδειχνε πακέτα με επικοινωνία sv1zj και sv1xy που ήταν στο Ξυλόκαστρο, που κάποια από αυτά πέρασαν μέσα από το SV1ATS-11 σαν απόδειξη ότι η Πεντέλη είναι χρήσιμη. Φυσικά απάντησε ο Διονύσης ότι οι απαντήσεις του περνούσαν απευθείας μέσο Υμηττού γιατί είχε μόνιμο πρώτο path.

Άλλωστε τι σχέση έχει πιο digi απάντησε πρώτο αφού αυτό είναι θέμα “Persist” και το Ξυλόκαστρο έχει καλύτερη επαφή με τον Υμηττό ούτως ή άλλως 104 έναντι 108 χιλιομέτρων συν την διαφορά ύψους.

7. Ξανατέθηκε το θέμα της ονομασίας μου σαν εφόρου APRS από την Ρένα και τον Τάκη το οποίο στην ουσία αρνήθηκα αφού ακόμα και εκεί μετά από πίεση 3 ανθρώπων η ενημέρωση βγήκε με το τσιγκέλι.

Άλλωστε τις προτάσεις μου δεν τις έκανα με κανένα τίτλο, και ούτε θέλω τίτλο για να πω την γνώμη μου. Άλλωστε από ότι φάνηκε ο τίτλος (αν υπήρχε όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) δεν έδωσε καμία αξία παραπάνω στις προτάσεις μου.

Κάτι άλλο που ειπώθηκε σχετικά ήταν ότι το ότι ήμουν έφορος APRS φαίνεται και από πρωτοχρονιάτικο γράμμα του ΣΡΕ στα μέλη του (Σωστό αλλά τι σημασία έχει πιά όταν ο έφορος βγάζει με το τσιγκέλι το τι θα γίνει ή τι αποφάσισε το ΔΣ για θέματα της αρμοδιότητάς του ).

8. Ο Τάκης ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δεν πήρε το Email και το διάβασε από το Internet και τον Στέφανο. Έτσι αναγκάστηκα την 6/7/01 να στείλω στους Τάκη, Νίκο, Διονύση, Στέφανο την επιβεβαίωση ότι έφθασε στον mail server του sv1awl αλλά και την επιβεβαίωση ότι το κείμενο πέρασε από την οθόνη του.

9. Ότι τα πράγματα δεν είναι απλά άλλα για να γυρίζει ένα digi από Netrom σε APRS δεν είναι τόσο απλό αλλά χρειάζονται οι εξής φοβερές διαδικaσίες: Έγκριση από το ΔΣ, Δημιουργία και Αλλαγή της EPROM αλλαγή της συχνότητας (κάποια έχουν κρύσταλλα) , δοκιμές και αίτηση για άδεια. Αν η εγκατάσταση είναι καινούργια πρέπει να βρεθεί η θέση και να παρθεί το σχετικό έγγραφο από τον ιδιοκτήτη.

10. Ότι μπορεί το Packet είναι σε ύφεση αλλά ο Τάκης στην BBS του έχει 170 users !!!!. Και ότι υπάρχουν δεκάδες packet users στις Κυκλάδες!!!!. (Νομίζω ότι όσοι έχουν tnc και το ανοίγουν καμιά φορά ξέρουν ακριβώς την κατάσταση και ότι η κίνηση στο packet έχει να κάνει μόνο με επικοινωνία μεταξύ bbs και ελάχιστων χρηστών)

11. Τέλος τονίστηκε το θέμα της ομοσπονδίας και ότι η ΕΕΡ αρνείται να συμμετάσχει, και συμφώνησα αλλά αντέτεινα ότι δεν μπορεί να παίρνουν απόφαση στην Ομοσπονδία σύλλογοι με 10 μέλη με την ίδια αντιστοιχία με την ΕΕΡ ή την ΕΡΒΕ που έχου 100-500 μέλη ή και περισσότερα, άρα η προσπάθεια είναι αποτυχημένη.

Γενικά από τα 10, 9, 8, 6, 4, 3 φαίνεται ότι η όλη ιστορία ήταν μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων (που άραγε τι θα εξυπηρετούσε) παρά για να βγει μία ουσία που θα βοηθήσει τον ραδιοερασιτεχνισμό. Ξανάκουσα κάτι που το έχω ακούσει κατ΄ επανάληψη και από άλλους συναδέλφους ότι δηλ ¨Έχουν γίνει πολλά πράγματα που δεν ξέρεις¨ Που στην ουσία κρύβεται η αλήθεια από τον κόσμο πίσω από το ράδιο αρβύλα και διαιωνίζεται το παρασκήνιο που υπήρχε υπάρχει άλλα και όλοι θέλουν τελικά να συνεχίζει να υπάρχει.

Γιατί αν υπάρχουν στοιχεία κακής συμπεριφοράς κάποιου γιατί να μην δοθούν στην δημοσιότητα. Δόξα το Θεό έχουμε και Internet και ανεξάρτητο τύπο που δεν ελέγχεται από κάποιο σύλλογο.

Τα νέα τώρα είναι ότι ο ΣΡΕ με απόφαση του ΔΣ πού έγινε πριν από 2 εβδομάδες θα γυρίσει το digi της Νάξου στο APRS και άλλο ένα που ακόμα δεν ξέρουν πιο. Ότι το Digi της Πάρνηθας θα μπει πολύ σύντομα (κανείς δεν ξέρει πόσο σύντομα αφού είναι θέμα της τεχνικής ομάδας) αλλά πάντως όλος ο εξοπλισμός έχει μαζευτεί. (Σημείωση μέχρι σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2002 (7 μήνες αργότερα) δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά εκτώς από το να μπεί ένα θεόκουφο digi στην Ικαρία που έχει εξαφανιστεί πλέον, και ένα θεόκουφο digi στην Σύρο, που δεν άκουγε τον awl ούτε από την Νάξο ούτε καν από το λιμάνι της Σύρου απόσταση 2.5 χιλ.)

Τώρα το ATS-11 θα παραμείνει εκεί που είναι μέχρι να λυθεί το θέμα του Υμηττού.

Για τον Υμηττό ο Τάκης δηλώνει απερίφραστα ότι η ΕΕΡ δεν έχει ζητήσει ακόμα άδεια και το call που χρησιμοποιεί το έχει πάρει ο ΣΡΕ για την ίδια θέση. Έτσι ζήτησα την 6/7/01 με Email από τον Τάκη σκαναρισμένο το κείμενο της άδειας του Digi J41VAE από το υπουργείο. Φυσικά ούτε για αυτό έχω πάρει απάντηση ακόμα

Τασος sv1rd