Radioklubb får draghjälp av tv-kändis

STORUMAN
PR via kändisar ett säkert marknadsföringssätt.
Storuman Tärnaby amatörradioklubb (Stark) vill synas mer och uppvaktade i går Robinson-Erold, Erold Westman från Skarvsjöby, med en kommunikationsradio.

- Jättebra. Jag har hållit på med det här tidigare, nu ska jag börja igen, sade Erold.Amatörradioklubben Stark har ett 50-tal medlemmar. Inte så dåligt i en liten kommun.
- Det är faktiskt en av de amtörradiotätaste klubbarna i Sverige, räknat i förhållande till antalet kommuninvånare, säger klubbens ordförande Jan-Egil Hemfjäll.
Men i det stora hela för amatörradioklubbar en tynande tillvaro och det gäller att se om sitt hus. Så när nu Erold Westman från Skarvsjöby blivit rikskändis såg klubben sin chans.
Erold Westman, som har en amatörradiolicens men som inte varit aktiv på ett 20-tal år, skulle hyllas med en splitterny kommunikationsradio på 145 MHz (megahertz).
Erold Westman bjöds in till en ceremoni på folkhögskolan där Jan-Egil Hemfjäll är lärare.
- Det gäller att ta alla chanser att väcka intresse för amatörradio, säger Jan-Egil Hemfjäll.
Det var 20 grader kallt, men kylan till trots kom "Robinson-Erold" till skolan i kortbyxor och såg inte ut att besväras det minsta. Han tänker gå i kortbyxor hela vintern. "Nu när liks omgivningen accepterat att man är knäpp", sade han med ett hjärtligt flabb i ett lördagsporträtt i VK.
Efter uppvaktningen fick Erold träffa en av skolans klasser. Inte helt förvånande var intresset större för hans Robinsontid än för hans erfarenhet inom radiokommunikation.
Men Erold har som sagt varit aktiv inom amatörradioklubben tidigare, visserligen för ett bra tag sedan. Men han har en kortvågslicens som tillåter honom att sända runt hela världen.
- Nu ska jag köra igång igen. Jag var telegrafist i lumpen, I 20 Umeå, och vårt telegrafkompani blev faktiskt bäst i Sverige i en tävling vi hade.
     

URBAN VIKLUND

070-266 47 00
[email protected]e


©2002 Västerbottens-Kuriren