PI6EHN 23cm repeater

Ingangsfrequentie: 1270.400 MHz (71.9 Hz CTCSS)
Uitgangsfrequentie: 1298.400 MHz
Uitgangsvermogen: 9 Watt (excl kabeldemping)
Antenne: Procom 23-7C/h, 45 meter hoogte
IRLP NodeID: Node# 8620
Locatie: JO21qk, 51 27 13 N, 5 24 7 O

De 23 cm repeater PI6EHN is gebouwd om de activiteit op 23cm in Eindhoven en omstreken een beetje op te krikken.

Het relais is opgebouwd uit linktrx-IIIb modules met bijbehorend filter. De besturing is eigen ontwerp en wordt, naast 'normaal' repeater-gebruik, gebruikt als testbed voor nieuwe ideeen.

Het relais werkt alleen met CTCSS en genereert zelf ook CTCSS, dit laatste alleen als er activiteit op het relais is en niet voor de callgever.

(Op dit moment is CTCSS op de ingang tijdelijk uitgeschakeld vanwege de activiteiten rondom de PE1JPD transceivers. Let op de callgever, die op dit moment geen 'B' meeseint)

De repeater is geplaatst dankzij het harde werk van de Heinrich Hertz Stichting, zie ook hier.

Sinds 24 juli 2002 is PI6EHN onderdeel van het IRLP netwerk. Hiermee is het mogelijk het relais te koppelen met andere nodes in het IRLP netwerk.

IRLP gebruiksaanwijzing

Er bestaan twee soorten stations binnen het IRLP netwerk: Voor het bedienen van het IRLP gedeelte is een DTMF toetsenbord nodig. Iedere IRLP node heeft een Node-ID, dit is een 4-cijferig nummer. Het maken van een verbinding met een andere node gaat als volgt:
 1. Zoek het node-ID van de node waarmee verbinding gemaakt wordt
 2. Begin te zenden, en identificeer jezelf:
  "Dit is PE1XYZ, ik maak een verbinding met node 1234".
 3. Toets de 4 cijfers van het nodenummer in.
 4. De repeater zal het commando bevestigen en een verbinding tot stand brengen.
 5. Maak het QSO. Schakel de zender in voor een seconde voordat je begint met spreken, en laat een pause van 4 seconden tussen overgangen.
 6. Hou rekening met een wurger na 3 minuten. Bij een te lange uitzending wordt de link verbroken en zal deze opnieuw gemaakt moeten worden.
 7. Na afloop, identificeer je weer en verbreek de link met de code 73:
  "Dit is PE1XYZ, ik verbreek nu de link", en toets dan code 73 in.
Als er een link gemaakt is zal de repeater bij iedere uitzending een piepje (verbinding met een andere repeater), of twee piepjes (verbinding met reflector) maken.
Als je een of twee piepjes hoort, hou er dan rekening mee dat de repeater blijkbaar een actieve link heeft en geef even 73 voordat je een locaal QSO begint! Het zou erg veel verwarring geven als je een locaal QSO begint terwijl er wereldwijd zo'n 50 repeaters meeluisteren ;-).

73, Geert Jan PE1HZG
mail: pi6ehn (at) qsl.net


$Id: index.html,v 1.21 2016/03/01 12:32:32 pe1hzg Exp pe1hzg $