Zendamateurisme....een fascinerende hobby !!!

Zelf ben ik zendamateur sinds november 1994. Ik heb in het voorjaar van 1994 een cursusboek besteld (voor het D-examen, wat tegenwoordig het N-examen heet (N=Novice) en ben 3 maanden voor het examen begonnen met leren. Omdat ik al enige elektrotechnische kennis had, was het voor mij geen al te groot probleem om het onder de knie te krijgen. Ik moest me vooral richten op het radio-techniek gedeelte. In het najaar van 1994 heb ik examen gedaan ....met resultaat. Enkele weken later lag mijn nieuwe call (roepnaam) op de mat. Mijn call was toen: PDØRUA.

Mijn interesse werd steeds groter en heb vervolgens nog een cursus gedaan. (Beide studies waren zelfstudies). Ditmaal ben ik aan het leren gegaan voor het C-examen. In mei 1998 heb ik mijn C-machtiging gehaald en heb nu de call: PE1RZK.

Vanaf januari 1999 ben ik bezig om de morse-code te leren. Deze cursus is geen zelfstudie, maar wordt gegeven door Leen, PDØMPL in Rotterdam en ik kan dus gewoon thuis blijven zitten om de cursus te volgen. Ik hoop in december 1999 mijn A-machtiging te halen.

Ik heb alvast een nieuwe set aangeschaft met HF erop. Als ik mijn A-machtiging dan haal, kan ik in ieder geval meteen op HF uitkomen. Verder zit er de 6m, 2m en 70cm-band op. Hieronder staat een afbeelding van de set.Hieronder staan diverse links, die je meer kunnen vertellen over je interesses op het zendamateur-gebied:

Veron (Vereniging voor Experimenteel Radio-Onderzoek in Nederland)

VRZA (Vereniging voor Radio & Zend-Amateurs)
  Voor suggesties/opmerkingen stuur email

Verder ontwerp in ontwikkelingTerug naar homepage

You are visitor number since 06/11/99

last updated: Saturday, November 6, 1999 23:55 AM