PI4WAV
Activiteiten | Nieuws | Leden

Inleiding

Sinds kort bestaat er een nieuwe vereniging voor zendamateurs, namelijk de WAV. Deze afkorting staat voor Wetenschappelijke Amateur Vereniging.

Deze vereniging is geen onderdeel van een andere vereniging, maar staat geheel op zichzelf. Samenwerking met andere verenigingen wordt echter in het geheel niet uitgesloten.

Statuten

Omdat elke vereniging bij oprichting statuten nodig heeft voor een goede gang van zaken, heeft ook de WAV deze opgesteld. Hieronder zijn deze statuten te lezen. Let op: deze tekst is nog niet bij de Kamer Van Koophandel gedeponeerd en er kunnen ook geen rechten aan ontleend worden!

 

Statuten van de Wetenschappelijke Amateur Vereniging d.d. 11 september 2002

1. Oprichting

De vereniging is opgericht op 11 september 2002 door drie zendamateurs. De naam van de vereniging is Wetenschappelijke Amateur Vereniging, afgekort WAV.

Bij de oprichting zijn de statuten NIET bij de notaris vastgelegd maar is de vereniging wel ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel in Heerlen.

2. Doelstellingen

Het doel van de vereniging is het vormen van een netwerk van (eventueel gelicenceerde) zendamateurs teneinde een grote hoeveelheid kennis en informatie te bundelen. Hiervan kunnen ook zendamateurs buiten de vereniging gebruik maken.
De sfeer waarin de vereniging opereert is informeel om een zo breed mogelijk publiek aan te kunnen spreken.

3. Samenstelling van de vereniging

De vereniging bestaat minimaal uit een dagelijks bestuur met ten minste twee leden, te weten de voorzitter en de penningmeester. De taak van de secretaris wordt in het geval van twee bestuursleden overgenomen door de voorzitter.

Indien meer dan twee mensen lid zijn, dient er elk jaar een volledig dagelijks bestuur gekozen te worden en wel tijdens de algemene ledenvergadering welke op zijn minst elke eerste maand van het jaar gehouden wordt. Zie hiervoor ook het artikel "8. Algemene Ledenvergadering.

Naast het dagelijks bestuur kunnen er ook algemene bestuursleden gekozen worden die als taak hebben het dagelijks bestuur te ondersteunen in hun taken. Voorbeelden hiervan zijn: het organiseren van activiteiten en het coördineren van werkgroepen.

Naast het bestuur bestaat de vereniging uit leden.

4. Lid worden

Mensen die lid willen worden van de WAV kunnen dit schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan het bestuur. Het bestuur stelt dan alle leden op de hoogte van het voornemen een aspirant lid aan te nemen. Elk lid heeft vanaf dat moment 2 weken de tijd bezwaar te maken tegen het toekomstig lidmaatschap. Indien een lid bezwaar maakt, treedt de bezwarenprocedure in werking (zie "Bezwarenprocedure").

Indien een aspirant lid aangenomen wordt, is dit in principe voor onbepaalde tijd, tenzij het lid geroyeerd wordt (zie "Royeren van leden").

5. Contributie

Elk lid betaalt per jaar een bedrag van 25,00 Euro aan contributie. Dit bedrag dient te worden voldaan aan het begin van elka jaar dat een lid lid is van de vereniging.

Dit bedrag komt geheel ten goede aan de leden en wordt besteed aan bijvoorbeeld: toegangsgeld voor beurzen en markten, kosten voor velddagen etc.

6. Royeren van leden

Een lid kan door de vereniging geroyeerd worden. Hiervoor gelden dezelfde regels als die in het artikel "7. Bezwarenprocedure" staan.

7. Bezwarenprocedure

Wanneer een lid bezwaar maakt tegen het toekomstige lidmaatschap van een aspirant lid, of wanneer een lid bezwaar maakt tegen het lidmaatschap van een lid, kan dit bezwaar schriftelijk kenbaar gemaakt worden aan het bestuur.

Dit bezwaarschrift dient voorzien te zijn van:
- dagtekening
- omschrijving van het bezwaar, onderbouwd met argumenten
- ondertekening met naam en adres van de persoon die bezwaar aantekent

Vanaf het moment dat het bestuur het bezwaarschrift ontvangt, heeft deze tien werkdagen de tijd dit bezwaar in behandeling te nemen. Binnen deze periode dient het bestuur het lid of de leden waar het bezwaar betrekking op heeft hiervan in kennis te stellen en wint het bestuur hierover informatie in.

Na deze periode van tien werkdagen vindt er een gesprek plaats tussen het lid dat bezwaar aantekent, het bestuur en het lid of de leden waar het bezwaar betrekking op heeft. In dit gesprek dient naar een oplossing gezocht te worden. Indien geen oplossing gevonden wordt, dient de gehele vereniging te beslissen over het bezwaar tijdens een ingelaste Algemene Ledenvergadering

Redenen om een lidmaatschap te weigeren of op te zeggen zonder tussenkomst van de leden kunnen zijn:

Nadat het dagelijkse bestuur, de Algemene Ledenvergadering of het gesprek met het lid beslist dat het lid of het aspirant lid geroyeerd of geweigerd wordt, is het lid geen lid meer van de vereniging of kan het aspirant lid geen lid meer worden.

Op eventueel betaalde contributie kan geen aanspraak worden gemaakt.

8. Algemene Ledenvergadering(A.L.V.)

Minimaal één maal per jaar en wel in de eerste maand wordt een Algemene Ledenvergadering gehouden.

Voor De Algemene Ledenvergadering dient de Secretaris (of, indien deze niet beschikbaar is, de Voorzitter) alle leden schriftelijk uit te nodigen en wel minimaal twee weken vantevoren.

In deze uitnodiging staat ook de agenda met eventueel de punten waarover gestemd moet worden.

Wanneer een lid niet kan komen, dient deze zich minimaal voor aanvang van de vergadering af te melden bij de voorzitter. Op die manier kan het lid de voorzitter machtigen om eventueel te stemmen tijdens de A.L.V.

Tijdens de A.L.V. dient meer dan 50% van de leden aanwezig te zijn, anders gaat de vergadering niet door.

Tijdens de A.L.V. wordt door de penningmeester een jaarverslag van de kas gepresenteerd en voert minimaal één ander lid de kascontrole uit. Het resultaat hiervan maakt het lid kenbaar tijdens de A.L.V.

Indien er moet worden gestemd over een voorstel, wordt dit voorstel aangenomen indien meer dan 50% van de geldige stemmen hiervoor is.

Een stem is niet geldig indien:

Tijdens de A.L.V. dient elk lid van het bestuur zijn of haar functie beschikbaar te stellen of te vragen of de functie voor die persoon gehandhaafd kan blijven.
Leden die deel uit willen maken van het bestuur, moeten minimaal één vol jaar lid zijn geweest van de vereniging met als enkele uitzondering de oprichters.

Tijdens de A.L.V. worden door de Secretaris notulen opgemaakt welke binnen maximaal 4 weken na de A.L.V. aan alle aanwezige of afgemelde leden verstrekt moeten worden.

9. Aanvullingen

Deze statuten dienen ook als reglement voor alle leden.

In alle gevallen waarin de statuten niet voorzien, beslist het Dagelijks Bestuur.