Apparatuur als nieuw

Inleiding

Soms heb je wel eens een ding op de plank staan dat er een beetje sjebby uitziet. Het kunststof is dof geworden en dan ziet het er niet meer uit.

Gelukkig zijn er een paar manieren om het weer een beetje op te kalefateren. Lees alles maar eens door en probeer het dan zelf!

 

Schoonmaken

Als eerste moet je alles goed schoonmaken. Laten we als voorbeeld een portofoon pakken die je ergens op de kop hebt getikt. Hij ziet er ranzig uit, dus daar moet wat aan gedaan worden.

Haal als eerste de knoppen aan te bovenkant er af. Hier zit de meeste rotzooi onder namelijk.
Kijk dan eens of je de behuizing open krijgt. In de kieren tussen de diverse onderdelen zit namelijk een hoop vuil, dat je zo mooi weg kunt halen. Laat eventueel iemand anders dit doen, die hier ervaring mee heeft. Als je twijfelt, doe het dan niet en laat de boel dicht!

Als je alles zover mogelijk uit elkaar hebt gehaald, neem je een vochtig vaatdoekje en veek je alles schoon. Niet te vochtig maken, want dan kan elektronica beschadigd raken!

In kiertjes kom je gemakkelijk met een oude (zachte) tandenborster of pijpreiniger.

 

Mooi maken

Nu je alles uit elkaar hebt gehaald, is het moment daar om met name het kunststof mooi te maken.

Haal hiervoor een spuitbus kockpit-spray bij het lokale tankstation. Dit is een vettig goedje dat het kunststof mooi ophaalt in de auto. Wij gaan het echter gebruiken voor de porto…

Ik heb zelf een keer een sponsje gekocht dat gevuld was met dit spul. Het zit in een doosje met een dekseltje zodat het niet utidroogt. Dat kun je gemakkelijk zelf maken, als je maar een fijn sponsje neemt.

Wrijf eerst een klein stukje in met het spul en kijk of het kunststof niet beschadigd of aangetast wordt. Je weet maar nooit. Als alles goed gaat, kun je de rest ook inwrijven.

Laat het een tijdje intrekken en wrijf het dan uit met een droge doek die niet pluist.

Het resultaat: verbluffend!

 

Display reinigen

Op het display van kunststof komen altijd krasjes. Je kunt dure Displex kopen, maar koperpoets gaat ook prima.

Wrijf het display voorzichtig in en wrijf het ook weer uit. Eventueel kun je testen of je koperpoets werkt op een cd-hoesje. Dan zie je perfect hoe goed het werkt.

 

Resultaat

Als je alles in elkaar hebt gezet, ziet je apparaat er weer een stuk mooier uit! Zeker wanneer je iets wilt verkopen, is dit een goeie tip.

Heb je zelf ook een tip hierover? Mail het me, dan komt het wel goed!

Thijs