Radio Amateur Treffen VERON A22 – DEEL II

Op 3 april 2009 is een eerste presentatie over dit onderwerp gegeven in het Ruweel door de organisatoren Erwin PC1EG

en Ed PA1EW.

 Highlights uit de presentatie van 3 april j.l.

Het Treffen gaat op 21 ..23 aug 2009 plaatsvinden op een groot weiland nabij boerderij camping De Kersengaard in Libeek, tel 043-4082827. Voorzieningen die we daar hebben, zijn: 230V, toilet, was- doucheruimten. We hebben verder een verhuisvrachtwagen ter beschikking waarin we een shack /apparatuur etc kunnen opstellen. We hebben al enkele masten waarmee we de volgende antennes eventueel kunnen opstellen:

       ·             G5RV horizontale dipool 80 – 10m, inclusief automatische tuner.

·             CP-6 vertical 80-40-20-15-10–6m

·             HB9CV 6m / Vertical 6m

·             4 el 2m Flexa yagi / vertical 2m

·             Dubbel quad 70cm

Verder beschikbaar is o.a. coax kabel, antenne schakelaars, antenne rotor, SWR/Power meters, 12V accu’s – 40 en 85Ah, diverse voedingen.

Het ruime “Radio” weiland bij De Kersengaard (www.vekabo.nl/dekersengaard)

 We hebben een 2m inpraat station via PI3ZLB paraat en denken erover om een info stand te maken voor bezoekers. Vooraf kunnen diverse HF …2m antennes met een miniVNA analyzer gemeten worden.

Ed PA1EW showt zijn Universele Mobiele Antenne Constructie. Een mogelijke lezing hierover is in voorbereiding.

In de categorie “ groen legermateriaal” zal er een SEM25 station opgesteld worden, compleet met bijbehorende GP antenne met tuner. Hiermee kan als demo 6m en 10m FM gewerkt worden.

Aan de inwendige mens wordt zeker ook gedacht en naast koffie, broodjes etc. wordt er op zaterdag avond een verzorgd barbecue menu aangeboden voor de deelnemers. Dit is tevens voor XYL’s etc. mits tijdig opgegeven voor de bestellingen. De kosten voor de BBQ zijn voor eigen rekening.

Sluiting datum voor aanmelding is 1 juni 2009 !

 Naar aanleiding van de op- en aanmerkingen bij de 3 april presentatie is o.a. tot het volgende besloten:  

  1. We starten met een beperkte opzet m.b.t. het aantal deelnemers. Een groep van 8 a 10 enthousiaste deelnemers lijkt ons een prima uitgangspunt om het evenement door te laten gaan.
  1. Landelijke aankondiging in Electron lijkt ons hierdoor (nog) overbodig.
  1. Er wordt nog onderzocht of we op het “evenement” weiland mogen overnachten. Op de camping kun je, na reservering, natuurlijk altijd overnachten, dat is echter niet direct naast het “radio” weiland.
  1. Organisatie regelt de meest belangrijke zaken, behalve de TRANSCEIVERS zelf !. Die neem je dus zelf mee, kan bedrijfsklaar opgesteld worden en alleen door jezelf bediend worden ( als dat uitdrukkelijk wenselijk is ). Iedereen is dan zelf verantwoordelijk voor het welzijn van zijn eigen spullen.
  1. We kunnen eventueel gebruik maken van de VERON A22 club call : PI4VLB  en na afloop speciale QSL kaarten bestellen voor de gemaakte verbindingen.
  1. Een 2e presentatie is gepland voor 24 april a.s. in het eXplorion in Brunssum/Heerlen. Ed en Erwin lichten hier nogmaals hun plannen toe en noteren dan graag verdere deelnemers voor dit evenement.

Aanmeldingen bij de onderstaande organisatoren, via E-mail:

Erwin PC1EG    [email protected]

Ed PA1EW       [email protected]