Vooraankondiging VERON A22 Radio Treffen 2011 te Libeek, Zuid-Limburg

Het Zuid-Limburgse Radio Treffen gaat dit jaar plaatsvinden en wel op zaterdag 3 september en zondag 4 september 2011. Met twee succesvolle jaargangen achter ons worden momenteel de eerste voorbereidingen getroffen om er dit jaar opnieuw een gezellig en veelzijdig radio weekend van te maken op het inmiddels bekende weiland naast boerderij camping De Kersengaard in Libeek.

 De keuze is op het weekend 3 en 4 september gevallen omdat dan de Europese IARU SSB velddag voor HF plaatsvindt. Ook op VHF / UHF zal extra activiteit zijn waardoor we verzekerd zullen zijn van voldoende tegenstations.

Het is niet alleen maar een wedstrijd, maar ook een gelegenheid om dit buitengebeuren te benutten om gezellig met medeamateurs een leuk radio-weekend te organiseren. Met veel apparatuur, antennes en toebehoren, het heerlijke ontbijt voor de vroege vogels en de gebruikelijke barbecue.

 Tevens is het de bedoeling om het radio zendamateurisme te promoten voor bezoekers en geïnteresseerden door demonstraties van verschillende radio technologieën, nieuwe- / oude en/of zelfbouw transceivers, antennes, tuners en diverse randapparatuur. Ook aandacht voor volledig onafhankelijk (nood) radio-opstellingen op accubedrijf. 

 Voorzieningen op de locatie zijn o.a.: lange elektra kabel met 230Vac, aggregaat en diverse 12V accu’s voor het echte velddag-werk. Toiletten en was- doucheruimten met warm water zijn op de naastgelegen camping beschikbaar voor ons. Parkeren kan in het weiland. We hebben o.a. weer de bekende verhuiswagen en enkele stevige tenten ter beschikking waarin we de apparatuur kunnen gaan opstellen.

 

VERON A22 Radio Treffen juni 2010

Naast de boerderij-camping De Kersengaard, gelegen op het plateau van Margraten, ligt het ruime weiland van familie Andrien. Hier is veel ruimte voor het opstellen en experimenteren met diverse antenne masten.

De organisatie hoopt dat er weer een enthousiast groepje amateurs uit de omgeving al op vrijdag 2 sept a.s. komt meehelpen om het benodigde materiaal op te stellen. Laat even weten of je beschikbaar bent om mee te helpen en/of dat je ook (gedeeltelijk) tijdens het weekend meedoet.

Het programma voor dit jaar zal ondermeer het volgende bevatten:

·         HF en VHF/UHF velddag stations (o.a. met noodstroom voorzieningen,12V accu’s)

·         Demonstraties en informatie voor bezoekers over het radio-zendamateurisme

·         NVIS mobiel demonstratie.

·         SEM25 “groene” radio opstelling, QRV op 50 MHz.

·         Bemand 2m repeater inpraat station

·         Barbecue voor deelnemers

·         Een flinke dosis radio plezier in het vrije veld, ideeën/ervaringen uitwisselen.

Het dagprogramma voor 2 - 3 -4 september zal er volgens de voorlopige planning als volgt uitzien:

·         Vrijdag 2 september: Opbouwen en testen door de deelnemers.

 -       Aanvang ca. 10:00 uur. Organisatie zal samen met deelnemers alles opzetten.

 -       aansluitend antenne meetmogelijkheid-1 gedurende de vooraf afgesproken periode.

 ·         Zaterdag 3 september:  Opening voor bezoekers vanaf 10:00 uur

-       HF en VHF/UHF demo’s / QSO’s. Informatie stand bij 2m inpraat station.

-       een 2e antenne meetmogelijkheid tussen bijv. 12:00 – 15:00 uur.

-       Om 15:00 start de HF SSB velddag ( tot zondag 15:00 uur).

-       Tevens start vandaag de VERON VHF/UHF velddag (tijden nog niet bekend)

-       Verder zal er ’s avonds weer een heerlijke BBQ geserveerd worden. De BBQ kosten zijn voor eigen rekening deelnemers. Meer details volgen.

 

·         Zondag 4 september:  Opening voor bezoekers vanaf 10:00 tot einde ca 15:00 uur

-       HF en VHF/UHF demo’s / QSO’s. Informatie stand bij 2m inpraat station.

-       HF SSB velddag tot 15:00 uur.

-       VERON VHF/UHF velddag tot ?.

-       Omstreeks 15:00 einde Radio Treffen 2011. De deelnemers ruimen gezamenlijk alles weer op en genieten aansluitend van een lekker hapje en drankje.

 Het inpraat station is QRV op repeater PI3ZLB 145.725 en er zullen ook diverse wegwijzers nabij het weiland opgesteld worden.

Routebeschrijving

Van de autoweg A2 afslag 56 Gronsveld/St.-Geertruid afslaan richting Gronsveld en dan bij de rotonde rechts richting St.-Geertruid dan de weg volgen tot in St.-Geertruid (rechts van u is een parkeerplaats na de parkeerplaats voor het sportterein rechtsaf richting Libeek dan bij de T-splitsing naar rechts en dan is het het laatste huis aan de linkerkant.

 Overnachten is eventueel mogelijk op de naastgelegen boerderij-camping De Kersengaard van familie Andrien (www.vekabo.nl/dekersengaard).

Reserveer alvast 2-3-4 september in je agenda en houdt deze website in de gaten voor meer aanvullende informatie !.

 73 en graag tot ziens in Libeek !.

 Erwin PC1EG

 Ed PA1EW

 Taco PE1SAC