"Drie Landen Radioamateur Treffen"

Internationale VERON FoxOring
Maasmechelen

NL
DE
UK
FR


Hierbij nodigen wij u uit voor de Internationale VERON Foxoring wedstrijd op 20 juli 2024

met aansluitend op 21 juli het Belgisch ARDF Kampioenschap op hetzelfde terrein.
De loopkaarten zijn uitgebreid over groter gebied om de wedstrijden nog uitdagender te maken.

20 juli 2024
Trefpunt:
Cafť Restaurant "De Salamander"
Weg naar As 280 (N763)
3630 Maasmechelen
GPS: N 50 58 41.9, E 5 39 34.2

Met aanvullend nog 4 andere wedstrijden.
Alle wedstrijden staan in het teken van het
"Drie Landen radioamateur Treffen"
tussen
Duitsland, BelgiŽ en Nederland.
Meer landen zijn welkom.

Impression des Gelšndes

Impressie van het terrein. Hoogte verschillen 45 m.

De Internationale VERON Foxoring op 20 juli 2024.

Inschrijven vanaf
9.45 uur.
Er kan vrij gestart worden tussen
9.45 uur en 11.30 uur.
De maximaal toegestane looptijd eindigt om 14.00 uur.
Vroege starters hebben dus een looptijd van 4:20 uur!


Er zijn in totaal 16 zenders op 3.5 MHz over een parcours van ongeveer 12 km. Er kan vrij gekozen worden uit alle zenders zoeken of slechts een willekeurig zelf te bepalen aantal van 8 zenders. Voor de winnaars 1-2-3 in elke race zijn er fraaie medailles en bekers te winnen. Voor elke deelnemer is een certificaat beschikbaar via het internet. Het land met de beste gemiddelde performance per deelnemer ontvangt een beker uit handen van de restauranthouder. Er wordt gewerkt met Sportident voor de tijdregistratie. Deelnemers die niet in het bezit zijn van een Sportident chip kunnen deze huren. OL-kaarten van het terrein, met recente updates, zijn bij de start beschikbaar voor 1 €. (Inclusief verzekering)

- NIEUW -
Vanaf 2024 werken de zenders van de FoxOring op drie banden tegelijk zodat u uw favorite band kunt kiezen
80 meter , 2 meter en 70 centimeter
***

Alle deelnemers zijn GRATIS verzekerd tegen ongevallen.


Het verdere verloop van de zaterdag 20/7 is:
- 10.00 uur Internationale FoxOring wedstrijd.
- 15.00 uur 80 m Sprint wedstrijd.
- 18.00 uur Prijsuitreiking.
- 19.00 uur gezamelijke Barbecue

Om de deelnemers die al vrijdag aankomen aangenaam bezig te houden zal op vrijdag 19/7 de volgende wedstrijd worden gehouden.
- 19.00 uur "DE JACHT OP HET VOSSENJONG" * (variant op de "Piet Wakker" jacht)
* (het vossenjong is geen echte vos maar slechts een kleine radiozender)

Het komt er op neer dat een driehoek ontstaat door 3 ARDF vossen door kruispeiling in kaart te brengen en met lijnen te verbinden en daar het zwaartepunt van te bepalen. In het zwaartepunt van de driehoek staat dan een klein FoxOring vosje met een maximaal bereik van ca. 50 m, het "Vossenjong". De frequentie van ALLE zenders is 3579 kHz.

Het zwaartepunt van een driehoek vind je door vanuit elke hoek van de driehoek een lijn te trekken naar het midden van de overstaande zijde. Het snijpunt van de drie lijnen geeft de locatie aan van het vossenjong (mits je goed hebt gepeild, natuurlijk).

De scorebepaling gaat eenvoudig. Bij het vossenjong staat een paaltje met daaraan een bonnenboekje met ca. 50 bonnetjes genummerd 1 t/m 50. Degene die als eerste het vossenjong vindt, ziet bonnetje "1" en scheurt dat af en gaat terug naar de start/finish om zijn of haar bonnetje voor de "eerste plaats" in te leveren. De tweede pakt bonnetje "2"... enz. 

Download hier de meer gedetailleerde uitleg met figuren van Charly DL3YDJ
EXPLANATION EDWIN RACE.

Vinden vossenjagers niet het vossenjong binnen de tijdslimiet, dan gaan ze terug naar de start/finish en zal het aantal millimeter mispeiling van het vossenjong hun plaats op de ranglijst bepalen. De zender volgorde is zo gekozen dat in de eerste drie minuten gepeild moet worden op de ARDF bakens en dan volgt er een twee minuten stilte om naar het Vossenjong te speuren. Na 5 minuten begint deze cyclus weer opnieuw totdat alle deelnemers binnen zijn of de maximale looptijd is bereikt. NB: Neem tekengerei mee om de driehoeken te tekenen.

(Bedenker van deze variant op de "Piet Wakker" jacht is Edwin, PE5EDW. Helaas is Edwin sinds 3 februari 2018 Silent Key)
----------------------------

Het Belgisch Kampioenschap op zondag 21/7. Onder voorbehoud. Raadpleeg voor meer informatie de UBA website:  http://www.uba.be/nl/ardf
Naar de UBA club zijn door ons voorstellen gedaan om te komen tot een “Drielanden treffen” Daarom zal op zondag 21/7 het Belgisch Kampioenschap eveneens gehouden worden in Maasmechelen op dezelfde locatie.


Verblijf.
Bij het restaurant is een camping met zwembad en douches waarvan ook de wedstrijd deelnemers gebruik mogen maken (tegen een kleine vergoeding). Er is de mogelijkheid om te overnachten met tent of camper en er is een bungalow beschikbaar met meerdere bedden, die gehuurd kan worden. Voor tenten en caravans is er altijd plaats genoeg, maar wilt u heel zeker zijn, dan eventueel reserveren via Joep PA0SOM of zelf even rechtstreeks bellen naar de Salamander op: +32 89 764942 of via Mobil-nummer of WhatsApp op: +32 476 204699. Neem gerust ook uw HF tranceiver mee, op de camping zijn voldoende mogelijkheden om antennes op te hangen. Ook wanneer u een hotel of B&B zoekt, wil ik u daarbij graag helpen.

Het zou het organiserend team en alle helpers zeer verheugen u te mogen begroeten. Stuur mij a.u.b. een e-mail wanneer u van plan bent om deel te nemen. Zo kan ik voldoende kaarten en certificaten drukken. Er zijn voldoende leenontvangers aanwezig.

Joe Somers PAōSOM (ON9SOM)
E-mail: pa0som (AT) scarlet.be
Telefoon: +32 89 763681

Wegaanduiding:
Op de E319 afrit 32, Genk-Oost N75. Rijd op de N75 richting Dilsen - Stokkem - Lanklaar (richting oost). Na circa 5 km rechts N763 richting Maasmechelen. Na weer circa 5 km rechts de parking oprijden van cafť restaurant "De Salamander". Volg de ARDF-bordjes naar de startplaats. GPS coŲrdinaten naar het restaurant N 50 58 41.9, E 5 39 34.2

Voor hulp of binnenpraten:

Via de repeater: - Freq: 439,400 MHz -7,6 MHz. - vanaf: 09.00 uur.

Routekaart Maasmechelen

Anfahrtsskizze Maasmechelen

Opmerking:
Voor deze wedstrijd is toestemming verleend door de bevoegde instanties en is niet in strijd met enigerlei rechten van andere personen of clubs.
De OL-kaart is door de inrichter zelf vervaardigd. Copyright ©PA0SOM. Deze wedstrijd wordt gesponserd door de Nederlandse radio amateur vereniging VERON.
Deelname aan de wedstrijden is op eigen risico.

  In de namiddag van 20/7 houdt restaurant
"De Salamander"
de jaarlijkse zomer barbecue.
De deelnemers aan de FoxOring zijn van harte welkom.

Click here for photos and results FoxOring 2013
 

 

Wat is FoxOring?

FoxOring is een combinatie van OriŽntatieloop en ARDF, beter bekend als vossenjacht. De deelnemers krijgen een kaart waarop in het terrein 21 punten gemarkeerd zijn met een cirkel. In het terrein komen deze cirkels overeen met een doorsnede van ongeveer 60 m. Binnen elke cirkel is het signaal van een mini-zender hoorbaar, die met een peilontvanger opgespoord kan worden. De zender kan zich binnen de cirkel bevinden, maar kan er ook buiten zitten. In tegenstelling tot de klassieke ARDF-zenders, zenden FoxOring-zenders slechts met een zeer zwak signaal en zijn continu in de lucht op 3.580 MHz.

Einer die 16 Sender

Eťn van de 21 zenders

Zoals gebruikelijk bij de oriŽntatie sport, zoeken de deelnemers m.b.v. hun kaart en kompas eerst de gemarkeerde plaats in het terrein en sporen pas daarna met hun peilontvanger de zender op. De zenders zijn goed verstopt en zijn niet voorzien van een prisma-vlag. Bij de zenders bevinden zich alleen de tangen waarmee de controlekaart geknipt moet worden. De volgorde waarin de zenders worden gezocht, is vrij te kiezen.

De deelnemer die in de kortste tijd de meeste zenders kan opsporen is winnaar en verdient eeuwige roem. Deelnemers die de maximum looptijd van 3 uur overschrijden worden, gerangschikt naar looptijd, achteraan op de scorelijst vermeld. Het is daarom beter 1 zender te vinden binnen de tijd, dan 21 zenders met tijd-overschrijding.

Bij de start is een trainings-zender opgesteld, zodat u op voorhand kunt afstemmen en het signaal kunt beluisteren. Bij de start en finish werkt eveneens een zender die op 3.530 MHz continu "MO" in morse uitzendt om de start- en finish plaats gemakkelijk terug te vinden. Deze zender heeft een voldoende groot bereik en is zelfs ver buiten het terrein, nog zeer goed hoorbaar.

__________________________________
Copyright ©PA0SOM.

Statistics for this Site only