Toplogo

ON4WRC - West Vlaamse Radio Club member of the UBA Belgium Amateur Radio Association.

>
Home

IOTA ACTIVITYS


Elk jaar zijn er leden van de sectie WRC die de verplaatsing doen naar eiland "Schouwen Duiveland" in Nederland om deel te nemen aan de jaarlijkse IOTA Contest.
Reden voor de keuze van deze locatie is eenvoudig, dit is de dichtstbijzijnde locatie vanaf ons QTH dat kwalificeert aan het RSGB IOTA contest reglement.
Deze verplaatsing is zoals een echte DX expeditie.Alle benodigde radio apparatuur, antennes, masten, antennen rotors, computers voor het loggen, WIFI linken voor het computer netwerk, stroomvoorzieningen, catering, kampeer uitrusting moet met ons mee reizen.
De voorbereidingen en het testen van de uitrustingen starten voor de grote dag. De antennes worden steeds getest tijden de voorafgaande velddag en het is te gelijk een algemene repetitie voor het ganse team in op en afbouw van een Radio shack.
Als team slagen we er nu in van in 5 uur een operationeel station op te bouwen. Dit is een must voor dit soort van expeditie waar we twee uur reisweg hebben vanaf ons normaal QTH tot aan het IOTA QTH.
Gebruikte uitrustingen.
Twee trancievers, een als running station en een als Multiplayer. Microfoons, CW sleutels, hoofdtelefoons, station luidsprekers, Voedingen.
Desktops computers met logsoftware N1MM. (De pc zijn gemaakt van oude uitgerangeerde pc onderdelen en worden enkel hiervoor gebruikt).Zelfbouw interface om de trancievers te sturen via het logprogramma, zowel voor CW als SSB. Voor meer informatie betreffende dit gratis te downloaden programma :

M1MM website

Zelfbouw bandstop filters gebouwd volgens het UGLY Filter project van de NVARC club, N1NC, voor meer info en bouwbeschrijving kan je terecht op volgende link :

N1NC UGLY Filter website

Gebruikte antennes
40m Verticaal zelfbouw, 2 stuks.
80m vertikaal zelfbouw.
40m en 80m “inverted V” zelfbouw.
3 element Beam.
Toebehoor.
Antenneswitch SIX-Pack.
Antenneswitch zelfbouw WRC.
No break power supply.
Een hoeveelheid kabels, reserve pluggen en connectoren.
CPU monitors.
WIFI links.
Papier en pen voor het geval het IT systeem defect is (Hix 3)
MFJ SWR analayser, universeel meter, gereedschap en soldeerbout.
Eten en drinken voor 2 dagen, een massa koffie om wakker te blijven, slaapzakken.
Spirit en goede stemming.Home