23/11/2003 hof ter Saksen Beveren  OV014

 

Regen, echte herfstdag grijs en donker.

 

Op ongeveer 150m voor het kasteel staan we moederziel alleen op een geasfalteerde parking.

Geen probleem om onze dipool op te hangen.

1e QSO met  Hongarije, wat niet slecht is maar dat waren we niet gewoon vanuit deze hoek van europa. Al vrij vlug merkten we dat het heel moeilijk was om lokale (ON-F-DL) stations te loggen. Na 2h30 zwoegen stonden er slechts 35 QSO’s in de log. Iets verdere stations kwamen beter binnen, maar die zijn niet zo geïnteresseerd om onze kastelen te werken denk ik ,ofwel nog niet zo gekend misschien.

Zo kon ik ON6HE pas in de log zetten na 5 maal rapport te geven, ongelooflijk hoe slecht het ging. 35 QSO’s in de log is te weinig voor een geldige aktivatie, dus binnen de tien dagen verderzetting van deze aktivatie ofwel helemaal opnieuw beginnen. Willy kan  niet meegaan  volgende week . dus ik besloot om er dan alleen op uit te trekken samen met XYL.

Ik heb mij terug opgesteld op de zelfde plaats, dezelfde dipool opgehangen aan dezelfde takken van de bomen, met dezelfde trx gewerkt, kortom alles was identiek dan vorige week , doch de condities waren heel anders en beter. Op nauwelijks een 1h30 kon ik 55 stations loggen, ON –F-DL stations kwamen nu binnen alsof ze naast mij stonden, ook op 2m niet te vergeten Leon ON4DAP werd gewerkt als laatste.

Deze keer weer een succes

 

 

Tot ziens

 

Francois on4aub

Willy on5je