2/11/2003 Puyenbrug OV012 Wachtebeke

 

Vandaag aktivatie van twee kastelen, we hadden namelijk nog niet genoeg QSOs gemaakt op kasteel Lippens in Moerbeke, vandaar dat we eerst naar Moerbeke gaan. Kasteel lippens was een zeer moeilijke bevalling, deels onze schuld natuurlijk. Ook daar hebben we voor het eerst onze dipool getest. We hadden de dagen nogal ongelukkig gekozen, er waren namelijk grote contests bezig en dan is het moeilijk om daar nog door te breken. Maar ja dat heet dan ervaring opdoen hee

Maar vandaag is het goed. Dus eerst nog een tiental QSOs in de log voor kasteel lippens, dat was rap geklonken aangezien we de verticale antenne hebben gebruikt, dat monteert vlugger en is ook vlugger afgebroken.

Om 9h30 vertrekken we naar Wachtebeke , kasteel Puyenbrug. Daar hebben we een enorme parking voor ons alleen, dat is n van de voordelen van onze winteractiviteit, onze dipool omhoog slingeren vergt nog wat oefening, maar er stond nogal een hevige wind. We gebruiken namelijk een touw met daaraan een gewicht om de touwen in de bomen te slingeren. We Hadden de parking voor ons alleen, maar toch werden we opgemerkt in de verte door de bewaking van het domein, die ons al vrij vlug kwamen vragen wat de bedoeling was van al dat slingerwerk. Na een korte duidelijke uitleg van onze bedoelingen was de man vlug gerustgesteld en met zijn goedkeuring konden we rustig verdergaan met onze activiteiten. We hebben ook de verticale antenne aangesloten om eens een vergelijk te kunnen maken met onze dipool, en inderdaad hoor, de dipool doet het stukken beter.

Gestart om 10h18 einde om 11h56. op ongeveer 1h30 63 QSOs gelogd. Condities heel goed

Alle stations 59+20 en meer, in het bijzonder de Belgische stations kwamen heel goed binnen alsook de Franse. Enkele Duitse en Nederlandse stations alsook 1 enkel G-station. Eigenaardig of niet maar over het water horen ze ons niet ofwel helemaal niet genteresseerd .

Alweer een succes.

 

Tot ziens

 

Francois on4aub

Willy on5je