Het  Walburgkasteel   Parklaan  Sint-Niklaas.

 

Referentie BCA: OV008

 

Het Walburgkasteel is één van de oudste gebouwen van de stad Sint-Niklaas. De oorsprong van de huidige versie dateert van 1550. Bouwheer was Willem van Waelwyck, hoogballuw van het land van Waas. Hij noemde het kasteel naar zijn vrouw Walburgis. Het huidige uitzicht kwam er in 1850. Toen ging textielfabricant Jozef Van Naemen, van 1879 tot 1917 burgemeester, er wonen. De laatste bewoners tot in 1950 waren de dochters van Van Naemen. In 1952 werd het park van het kasteel toegankelijk voor het groot publiek.

 

14/12/2003  Walburg  Sint-Niklaas  OV008  operator ON5JE  Logger ON4AUB

 

Veel wind, regenachtig met af een toe en bui.

Rond 9h30 waren we actief vanop onze opstelling op de Parklaan. We werkten deze keer met de verticale antenne gemonteerd op de trekhaak van de wagen. De mogelijkheden om een dipool te spannen was niet voorhanden zonder hinder te veroorzaken voor fietsers en voetgangers, en op het park zelf gaan staan was uitgesloten.

We voorspelden eigenlijk maar een zwakke aktivatie aangezien er een contest bezig was in Italië, doch met goeie moed gestart. Ons eerste qso in log was on5kl die ons dan meteen inmelde in de cluster en vanaf dat moment kwamen de stations  vlot binnen ondanks hevige qrm van Italië. Zoals gewoonlijk zijn het bijna altijd dezelfde die qrv zijn, alhoewel de ene week overwegend Belgen en de andere week overwegend fransen.

Ondanks onze zwakke opstelling maakten we toch nog 54 qso op ongeveer 2h30 tijd, wat niet slecht is in deze omstandigheden. Enkele Duitse stations en ook 1 EA station. Ook op 2m proberen we enkele mensen gelukkig te maken die niet beschikken over een 40m antenne.

Steeds van de partij zoals Leon ON4DAP.

Al bij al alweer een succes.

Tot volgende keer.

 

Francois on4aub

Willy on5je