DJI PHANTOMzastava[1].gif (7960 bytes)

 

ANTENE

SATCOM

YAGI

QFH

MATERIJAL

HOBY ILI

ZANIMACIJA

FRELVEMCIJE

NEKADA

PAKET RADIO

DOWNLOAD

MILSAT

HAM

TH7DX

MOTOROLA

SDR#

PIC BEACON

INTRFACE

Home DRON samogradnja

 

 

Bez obzira bio to Fantom ili druga vrsta letjelice potrebno je parijaviti letjelicu i napraviti dozvola

za istu.

VAŽNO !!!

 

Neovlašteno i nepropisno upravljanje bespilotnim zrakoplovom je prekršaj kažnjiv novčanom kaznom za pilota na daljinu u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna, a za operatora zrakoplova od 20.000,00 do 100.000,00 kuna.

Ugrožavanje prometa i izazivanje opasnosti za život ili tijelo ljudi ili imovine, velikih razmjera, kazneno je djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina. Čak i ako se to kazneno djelo počini iz nehaja, zapriječena zatvorska kazna je u trajanju do 3 godine.

Radite i zabavljajte se bespilotnim zrakoplovima, ali sigurno i u skladu s propisanim pravilima.


Gimbal_3_axes_rotation.gif (431225 bytes)Inercijalna navigacija
U inercijalnoj plovidbi, kako se primjenjuje na brodove i podmornice, potrebne su najmanje tri gimbale kako bi inercijalni navigacijski sustav (stabilna tablica) ostao fiksiran u inercijalnom prostoru, nadoknadujuci promjene u brodskoj gipkosti, nagibu i nagibu broda. U ovoj je aplikaciji inercijalna mjerna jedinica (IMU) opremljena s tri ortogonalno postavljena žiroskopa za osjet rotacije oko svih osovina u trodimenzionalnom prostoru. Žiroskopski izlazi zadržavaju se na nule kroz pogonske motore na svakoj osovini giba, kako bi se održala orijentacija IMU. Da bi se to postiglo, signali žiroskopske pogreške prosljeduju se kroz "razlucivace" montirane na tri gimbala, kotrljajuci se, nagibajuci i naginjuci. Ovi razlucivaci izvode automatsku matrijsku transformaciju prema svakom kutnom kutu, tako da se potrebni zakretni momenti isporucuju na odgovarajucu osovinu gimbala. Zracni momenti moraju se riješiti transformacijama kotrljanja i nagiba. Kut trake nikad se ne mjeri. Slicne senzorske platforme koriste se u zrakoplovima.

U inercijalnim navigacijskim sustavima može doci do zakljucavanja klipa kada rotacija vozila uzrokuje da se dva od tri prstena za poravnavanje poravnaju sa svojim osovinama osovine u jednoj ravnini. Kad se to dogodi, više nije moguce održavati orijentaciju platforme osjetljivosti.

 

Gyroscope_operation.gif (657025 bytes)Kretnica je stožerni nosac koji omogucava rotaciju objekta oko jedne osi. Skup od tri gimbala, jedna montirana na drugoj s pravokutnim osovinama okretanja, može se koristiti kako bi objekat montiran na unutrašnjoj vrpci ostao neovisan o rotaciji nosaca (npr. Okomito u prvoj animaciji). Na primjer, na brodu, žiroskopi, brodski kompasi, štednjaci, pa cak i držaci pica obicno koriste gimbale kako bi ih držali uspravno u odnosu na horizont, unatoc nagibanju broda i kotrljanju.

 

Prvo se morate prijaviti na AMC onda na link ispod - klikni na CCAA

Više na ovoj stranici a to je ***  CCAA.png (33377 bytes)    ***

 

Ne spada pod radioamaterizam ali eto zbog korištenja radio frekvencije i sve veceg sada vec extremne

ponude i korištenja malo o tim letjelicama - DRONOVIMA - Ovi kratki opisi su sa Wikipedija !

DJI Phantom je skraenica ova:

Naziv DJI označava Da-Jiang Innovations ("velika granična inovacija"), ali se ranije zvao Da-Jiang Sciences.

 

800px-DJI_Phantom_4Pro_04-2017_img3_in_flight.jpg (106411 bytes)

Tehnologija i graditelj Fantoma

 

SZ DJI Technology Co, Ltd [3] (posluje kao DJI) kineska je tehnološka tvrtka sa sjedištem u Shenzhenu, Guangdong, s tvornicama širom svijeta. Poznat je kao proizvođač bespilotnih letjelica (UAV, uobičajeno poznat i kao "dronovi") za zrakoplovnu fotografiju i videografiju. DJI također dizajnira i izrađuje gimbale za fotoaparate, platforme leta, fotoaparate, pogonske sustave, stabilizatore kamera i sustave upravljanja letom.

Tvrtku je 2006. osnovao Frank Wang (Wang Tao, ? ?). Wang, koji je 2003. otišao u Hong Kong, nakon upisa na diplomski studij na Sveučilištu znanosti i tehnologije u Hong Kongu (HKUST), sveučilište mu je dodijeljeno 18.000 HK (2.300 USD) za provođenje istraživanja i razvoj drona u 2005. godini. Wang je osnovao tvrtka 2006. godine iz svoje spavaonice u HKUST-u.

Habib Wahid using DJI Ronin.jpg (15584 bytes)

 

DJI razvija kontrolere leta koji su namijenjeni za kontrolu stabilizacije više rotora različitih platformi ili velike korisne nosivosti u zračnoj fotografiji. A2 kontroler uključuje značajke orijentacije, slijetanja i povratka kući. Proizvodi uključuju prijemnike GPS kompasa, LED indikatore i Bluetooth mogućnost povezivanja. [14] [15]

 platforme

Ronin

 Habib Wahid pomoću DJI Ronina - Habib gospodin na gornjoj slici

Više o Fnatomu na Wikipediji klikni na sliku ispod

 

images.png (7756 bytes)

Ronin (? ?) samostalna je prizemna platforma za kameru razvijena za kinematografiju i snimanje iz zraka u profesionalnim okruženjima. Izgrađen je za profesionalnu videografiju i fotografiju, a cilja na filmsku industriju. Korištenjem tri pojedinačna motora Ronin se stabilizira pri snažnom kretanju.  Kasniji modeli Ronina uključuju Ronin-M, Ronin 2, Ronin-S i Ronin-SC.

 

220px-DJIStoreShenzhen.jpg (23837 bytes)

 

=============================================================

hmf-u580-pro-carbon-octocopter-4-motora-gore-4-dole-coaxial-slika-119900381 (1).jpg (73701 bytes)

 

OCTOCOPTER

Osobno sam za ovakve vrste letjelica - a i imam takav  -  REGISTRIRAN I DOZVOLA !!

Po mojem mišljenju niti je lošiji niti je bolji od Fantoma !

Home