Sasa Nikolic
Franje Kuhaca 14
31540 Donji Miholjac
CROATIA
EUROPE
Dobro došli na moje stranice !!!
[email protected]
Moja adresa je:
Zovem se Sasa Nikolic, i prvi put sam ugledao nas "divni" svijet 15.06.1973. godine. Od tada pa do danas sam se bavio raznim stvarima, posjecivao razne obrazovne ustanove, a posljednja na kojoj sam boravio je bio ekonomski fakultet u Osijeku. Iako sam iz Donjeg Miholjca, boravak u Osijeku za vrijeme studiranja ce vjerojatno utjecati na to da u Osijeku i ostanem.
Radio amaterizmom sam se poceo baviti sasvim slucajno. Kobno je bilo to sto sam se u jednom trenutku nasao na jednom mjestu s kojeg su me odveli na tecaj u nas radio klub u Donjem Miholjcu. I eto me... Tecaj sam polozio 10.07.1988. godine i dobio dozvolu tadasnjeg "C" razreda i mogao raditi na 3,5 i 7 mhz i na meni barem dosadnom UKV-u. No, danas imam "A" klasu po nasem radio-amaterskom zakoniku, i iako smijem raditi na svim bandovima, najmilija mi je ipak stara dobra sedmica... No, iako najvise volim 7 mhz, moze me se cuti i na svim ostalim kratkovalnim frekvencijama i to na CW-u i na SSB-u... Odusevljavaju me kontakti sa svakom novom DXCC zemljom (kako relativno kratko imam svoj znak (9a4ns) nemam puno ptvrdjenih DXCC zemalja), a u zadnje vrijeme sam poceo skupljati i otoke (IOTA).
Svoje slobodno vrijeme provodim osim uz sve vezano za radioamaterizam, baveci se sportom i slusajuci glazbu. Najvise volim igrati nogomet i košarku, te poslusati nesto od starog dobrog rock'n'roll-a, uz tipkanje po svom racunalu koje mi je takodje opsesija. Kako sam kao clan radio kluba "Nikola Tesla", a sada i na svoj znak primao dosta "direktnih" QSL kartica, lijepe markice na kovertama su me potaknule da se vec 5 godina bavim pomalo i filatelijom.
Na moju zalost, od kratkovalne opreme u mom vlasnistvu jos nemam nista (nadam se da ce se to uskoro promijeniti), pa se na kratkovalnim frekvencijama jos uvijek zadovoljavam u nasem radio klubu ili eventualno kod nekog od kolega radio amatera u Osijeku ili kod nas u Donjem Miholjcu. No, to nije ni tako lose, jer uvijek razvija takmicarski duh medju nama u klubu, jer uvijek ce biti borba za pronaci sto rjedjeg DX-a i hvaliti se s njim. Kako osim DX-iranja na kratkom valu volim i prosetati svijetom preko packet radia (a pogotovo koristiti mogucnosti DX-iranja uz DX cluster), za to imam svoju YEASU FT-411e i baycom modem.
Donji Miholjac je malo mjesto sa cca. 7000 stanovnika, na sjevero istoku Hrvatske, cesto spominjano zbog guzvi na nasem granicnom prijelazu prema Madjarskoj. No, osim toga imamo i prekrasan dvorac iz proslog stoljeca (u kojem je nas radio klub imao svoje prostorije do 1988. godine), koji je okruzen velikim parkom u kojem se mogu naci raznolike biljne vrste zasadjene jos u proslom stoljecu sto predstavlja jos jednu od zanimljivosti dvorca. Osim dvorca i granicnog prijelaza, prije 10-tak godina kod nas je bio razvijen i lovni turizam, te ribnacarstvo, no danasnji ribnjaci se vise ne eksplatiraju vec predstavljaju zasticeno ornitolosko podrucje, pa se nadam da bi skorasnji lovni turizam mogao prijeci u nesto puno lijepse... u razgledavanje prirode i raznolikih biljnih i zivotinjskih vrsta.
Kao što sam vec rekao, clan sam radioamaterskog kluba "Nikola Tesla" (9A1CCJ) u Donjem Miholjcu i naseg contest tima 9A8M. Od opreme posjedujemo dva kratkovalna KENWOOD-a, TS-430s i TS-820s, te TR-9000 i TS-811s za UKV. U dvoristu kluba imamo stup 25metara visok sa TH6DXX za 14, 21 i 28 mhz, a za doljnje opsege imamo uglavnom zicane antene, no trenutno je u fazi pravljenje jednog beam-a (2 el.) za 7 mhz. Kao contest lokaciju i za KV i UKV najcesce koristimo Miholjacki silos.
Ja i 9a3xv kao clanovi 9A8M contest tima za vrijeme jednog contesta na nasoj contest lokaciji
Moja obitelj i ja
Moja djevojka i ja sa prijateljima u Šibeniku 1998. godine
9a3xv
Ja