Geri

Sivil Savunma Haftası’nda Palandöken’e tırmandılar

Yasin Çanakçı, Erzurum, cha

Sivil Savunma Teşkilatı ile Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'nin (TRAC) kutlama etkinlikleri çerçevesinde Palandöken Dağı'nın zirvesine tırmanış düzenlendi.

Sivil Savunma Teşkilatı’nın kuruluşunun 43. yıl dönümü nedeniyle Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, Köy Hizmetleri Sivil Savunma ekipleri, Gençlik ve Spor Müdürlüğü izcileri ile Amatör Telsizciler Derneği üyelerinden toplam 150 kişi Palandöken Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdiler. Tırmanıştan önce düzenlenen törende konuşan Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Yalçın Mumcu, tırmanışın diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte gerçekleştirilmesinin dostluk ve arkadaşlık duygularını güçlendireceğini söyledi. Mumcu, tırmanışa katılan sivil savunma elemanları ve izcilerin dağda arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunduklarını, doğa ile mücadele koşullarında tecrübe kazandıklarını kaydetti.

Palandöken’in 3 bin 170 metresindeki Ejder Tepesi’ne çıkarak zirve yapan dağcılar, burada bir süre dinlendikten sonra tekrar inişe geçtiler. Törende tırmanışa katılan 150 sivil savunma elemanına ve izciye katılım belgesi verildi.

 

(Zaman Gazetesi | 1 Mart 2002 )