Güncel

Geri

Manisa yakında Paket Radyo ortamında QRV ... 22.12.2001

________________________________________________________________________________________

Donanımı TA3AK (Ömer Yardaş) tarafından sağlanan ve TA3MAN çağrı işareti ile devreye girecek olan yeni sistem Manisa ilini de Paket Radyo ağına dahil edecek.

TRAC Manisa Şubesi kurulacağı ana kadar sistem operatörlüğünün TA3AK tarafından yürütüleceği sistem, 2002 yılının ilk haftası içinde Manisa İli Spil Dağı (1000 m rakımda) Turgutalp Köyü'nde bulunan, TRAC İzmir Şubesi üyesi TA3J (Berkin Aydoğmuş)' in evinde faaliyete geçecektir.

Sistemde modifiyesi yapılmış TNC2C kullanılmakta. TheNet yazılımı ile 144.650 / 1k2 ' da hizmete girecek node' nin RF gücü 25 watt olacak.

Yapılan ön monitoring çalışmaları neticesinde müstakbel TA3MAN digi' sinin hem TA3BUR hem de TA3BAL digi' lerini ortalama olarak 589 şiddette duyabileceği kesin olarak tespit edilmiştir. TA3J Berkin Arkadaşımızın aynı mevkiden uzun zamandan beri yaptığı VHF QSO' lardan çıkardığımız sonuca göre yaz aylarında ve güzel propagasyon şartlarında SV ege denizi adalarına ve Hatta LZ ya kadar QSO mümkün olabilmektedir. TA3IZM digisi ile her şartta 599 iletişimde olacak bu yeni digi' nin camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

 

Bilgi ve Sayfa Metni: TA3AK - Ömer Yardaş

--------------------------------------------

Bağlantılar

Türkiye Network Listesi

Türkiye Network Haritası

TA3MAN Sistem Özellikleri