ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Επιδιώξτε να γίνει μια προσωπική συνάντηση με τους όλους τους σταθμούς της περιοχής σας που θα πάρουν μέρος στο δεκαήμερο που σας αναλογεί. Εάν αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό όπως π.χ. στην περιοχή SV8 κ.λ.π. συγκεντρώστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα προσωπικά στοιχεία των απλών σταθμών σας όπως τα παρακάτω απαραίτητα:

α. Χαρακτηριστικό (call sign)

β. Ονοματεπώνυμο

γ. Τηλέφωνο σταθερό ή κινητό και

δ. email

και ελάτε σε επικοινωνία μαζί τους για να συνεννοηθείτε για το πλάνο της περιοχής σας και για λοιπά θέματα όπως:

 

1)      Xρονοδιάγραμμα εκπομπών της περιοχής σας δηλαδή «ποιοι θα βγουν», «πότε θα βγουν», «σε ποια μπάντα», «σε ποιο mode» κ.λ.π.

2)      Φροντίστε να αποφύγετε τις επικαλύψεις μπάντας και mode. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ η εκπομπή δύο ή περισσοτέρων σταθμών στην ίδια μπάντα έστω και σε διαφορετικό mode.

3)      Προσχεδιάστε και καταγράψτε τις ενέργειές σας κατά το δυνατόν με συγκεκριμένες κατανομές τόσο σε μέρες και ώρες όσο και σε μπάντες και modes παίρνοντας σαν κριτήριο την δυνατότητα εκπομπής των σταθμών για τους οποίους είστε υπεύθυνοι ανάλογα με την ώρα που μπορούν να διαθέσουν, τις κεραίες, τα μηχανήματα που διαθέτουν κ.λ.π.

4)      Κοινοποιήστε εγκαίρως το πλάνο που έχετε κάνει σε ΟΛΟΥΣ έτσι ώστε να είναι όλοι ενημερωμένοι και για όλες κατά το δυνατόν λεπτομέρειες της εκπομπής από την περιοχή σας ως ο πιλοτικός της σταθμός.

5)      Συνεννοηθείτε με ΟΛΟΥΣ για το ημερολόγιο που θα τηρούν (log) και βοηθήστε τους να το οργανώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Από την πρώτη μέρα μέχρι και την δέκατη θα χρησιμοποιούν το ίδιο log άσχετα αν έχουν διαφορετικά calls. Το call sign που θα χρησιμοποιήσουν ορίζεται (βγαίνει) ανά πάσα στιγμή από την ημερομηνία που θα υπάρχει στο log. Δηλαδή κάθε σταθμός θα σας παραδώσει ΕΝΑ και μόνον log και όχι δέκα άσχετα αν «βγει» μία μέρα, δύο μέρες ή και τις δέκα το οποίο και θα είναι κοινό για όλα τα modes που πιθανόν να «δουλέψει»

Υπενθυμίστε τους και τονίστε τους να έχουν σωστές ημερομηνίες στα log.

6)      Mόλις ολοκληρωθεί το δεκαήμερο σας συγκεντρώστε όλα τα log (μαζί και το δικό σας) σε ένα και στείλτε το με email στο sv2ngct@yahoo.gr σε μορφή ADIF π.χ. SX9A.adi

7)      Kρατήστε στον υπολογιστή σας τα επί μέρους log  των σταθμών σας χωριστά τουλάχιστον μέχρι την ομαδοποίηση όλων των log της Ελλάδας που θα γίνει μετά το τέλος της εκδήλωσης (μέσα Αυγούστου).

8)      Μαζί με το ενιαίο  log της περιοχής σας θα σας ζητηθεί να σταλούν επίσης κάποια στατιστικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην απονομή κάποιων βραβείων που ετοιμάζονται καθώς μέσα από αυτά θα φανεί η δραστηριοποίηση του κάθε region αναλυτικά.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ του ΦΥΛΛΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

Αν θέλετε εκτός από τα υποχρεωτικά στατιστικά στοιχεία που φαίνονται στο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ μπορείτε να βγάλετε και άλλα δικά σας εάν έχετε μεράκι και διάθεση όπως π.χ. ώρες που δαπανήθηκαν, στατιστικά για τα  QSO όπως πόσες ηπείρους , πόσες χώρες δουλέψατε όλοι μαζί κ.λ.π. Να μια καλή ευκαιρία για ένα ομαδικά DXCC !!!

Tα στατιστικά δεν θα σας κουράσουν αφού όλα τα logging προγράμματα τα βγάζουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού.

9)      Ενημερωθείτε αν οι σταθμοί σας έχουν πρόγραμμα logging το οποίο να κάνει εξαγωγή – να δημιουργεί EXPORT  αρχείο σε μορφή που να δέχεται το δικό σας το log  ώστε να κάνετε τις μίξεις των διαφόρων log σε ένα. Προτιμήστε και πάρτε σαν βάση την μορφή ADIF (. adi ή adf) που υπάρχει στο 100% των ηλεκτρονικών logbooks που κυκλοφορούν. Εάν κάποιος δεν έχει ηλεκτρονικό log ζητήστε τον να σας στείλει τα χειρόγραφα και περάστε τις επαφές στο κοινό log της περιοχής σας.

10)   Τονίστε σε όλους τους συμμετέχοντες ότι όταν τους ζητάνε QSL INFO να δίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ via SV BUREAU. Eξηγήστε στους σταθμούς σας ότι ο ΠΙΛΟΤΙΚΟΣ σταθμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ QSL MANAGER απλά είναι επιβλέπων σταθμός σε κάθε region. Είναι κρίμα να γίνουν παρεξηγήσεις μεταξύ σας για ….. μια χούφτα δολάρια. Άλλωστε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Να είστε προσεκτικοί και ΑΠΟΛΥΤΟΙ σε αυτήν την υπόθεση.

11)   Όλη η εκδήλωση Θα στηρίζεται στην εφαρμογή και χρήση της ώρας GMT.

To πέρασμα από call sign σε call sign και από region σε region θα γίνεται ΠΑΝΤΑ με την ώρα ΓΚΡΗΝΟΥΙΤΣ (GMT) και ΟΧΙ με τοπική ώρα Ελλάδας.. Eπίσης σε GMT θα είναι καταχωρημένες και οι επαφές στα logbooks.

12)   Eάν κατά την διάρκεια του δεκαημέρου εκπομπής σας υπάρχει κάποιος διαγωνισμός (contest) μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτόν κανονικά με το  special διακριτικό σας. Αν το contest είναι διήμερο (ως συνήθως Σαββατοκύριακο) χρησιμοποιήστε και τις δύο μέρες το μονοψήφιο special call του region σας εάν βέβαια θέλετε να συμμετάσχετε διαγωνιστικά και συμπεριλάβετε τις επαφές κανονικά στο γενικό log του region σας.

 

Εάν χρειαστεί κάποιος οποιαδήποτε διευκρίνηση ή έχει κάποια παρατήρηση για κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και μπορούμε να το συζητήσουμε και να το προλάβουμε στείλτε μου email να το συμπεριλάβουμε στις ΟΔΗΓΙΕΣ γιατί μπορεί να αφορά όλους μας.

 

"Ο στόχος, ο σκοπός και οι ενέργειες πρέπει να είναι κοινές.

Η διασκέδαση και το πόσο θα ασχοληθεί ο καθένας αυτά είναι διαφορετικά".

 

Πολλά 73 de SV2AEL Σάββας.