ΑΣΚΗΣΗ  «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2003» 23 / 3

 

Έγινε η άσκηση "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2003", το κύριο επεισόδιο που εξελίχθηκε μετά από σχετική ενημέρωση (σεμινάριο) ήταν στην περιοχή της Πάτρας.

Το σενάριο περιελάμβανε σεισμό στο Βαρθολομιό, και αρκετά επεισόδια που συνέβησαν στην περιοχή και που θα μπορούσαν να συμβούν σε κάθε σεισμό. Δημιουργήθηκαν τοπικά δίκτυα που απλώθηκαν στην περιοχή και εγκατέστησαν τοπικά τηλεπικοινωνιακά κέντρα στην Πάτρα (στην περιφέρεια) στο Δημαρχείο Βαρθολομιού, και σε άλλα σχετικά σημεία, Υπήρχε μικρή παρουσία του APRS στην περιοχή τα περισσότερα είναι objects, και επίσης εστάλησαν εικόνες SSTV στο ΤΚ Πάτρας και στην ΓΓΠΠ.

 

ΤΤΚ Βαρθολομιόυ (Δημαρχείο)

Περιφέρεια Δυτ Ελλάδας (Πάτρα)

 

Εικόνες SSTV που ελήφθησαν στην ΓΓΠΠ από τα ΤΤΚ που στήθηκαν

 

 

Οι τραγικές συνθήκες λειτουργίας στην ΓΓΠΠ, το HF είναι στο πάτωμα και δεν φαίνεται.Το log γράφεται στο πόδι.

 

Πέρα από το σενάριο αυτό τοπικές ομάδες ΟΕΑ, δραστηριοποιήθηκαν στις περιοχές   Καρδίτσας, Λαμίας, Μυτιλήνης, Χανίων ακολουθώντας τοπικά δικά τους σενάρια και μεταδίδοντας μηνύματα ανάγκης στην ΓΓΠΠ. Το παρών επίσης έδωσε και η Κομοτηνή.

Εμφανίστηκαν παρεμβολές και αρκετά ευτράπελα, Κάποιοι συνάδελφοι όπως ο SV9BMJ, βρήκαν ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την άσκηση και την συχνότητα του πανελλήνιου δικτύου για να δείξουν τις μικρο-τοπικές τους διαφορές (Χανία -Ηράκλειο) παρεμβάλλοντας αρχικά την ανταπόκριση Χανιωτών συνάδέλφων τους στα hf και στο τοπικό link του  RU1 στην Κρήτη  ανωνύμως, και διαμαρτυρόμενοι κατόπιν επωνύμως γιατί δεν ενημερώθηκαν για την άσκηση αυτή όπως αναφέρθηκε.

Η Αξιολόγηση της Άσκησης θα γίνει σύντομα, γι αυτό όσοι συμμετείχατε μπορείτε να στείλετε  συμβάντα, αξιολόγηση και παρατηρήσεις στον sv1em για να συζητηθούν σχετικά.

Ενημέρωση από sv1rd 24 Μαρ 2003 00:20   τοπική