Welkom op de homepage van de O.R.B.

"Onafhankelijke Radioamateurs Brabant"

 

O.R.B. is een vriendenkring van luister en zendamateurs welke elkaar in hun waarde laten, elkaar respecteren, in de ruimste zin van het woord.

Teleurstellingen in een vereniging, het gedrag van verschillende regionale en lokale amateurs was de reden dat een aantal radioamateurs, op dinsdag 13 juli, het initiatief namen een vriendenkring te formeren, onafhankelijk van welke radiovereniging dan ook.

Dat hieraan een behoefte was, getuige het feit dat er binnen een maand al meer dan 25 leden tot de vriendenkring toetraden, het veelvuldig raadplegen van onze homesite en het inmelden van 22 amateurs tijdens onze eerste uitzending op woensdag 4 augustus.

Uiteraard is O.R.B. niet  de enige vriendenkring die zich buiten de vereniging plaatst en zal zéker niet de laatste zijn. Elke eerste dinsdag van de maand houdt de O.R.B. vriendenkring een bijeenkomst in het scoutinggebouw van Rey de Carle in de wijk Reeshof te Tilburg. Deze bijeenkomsten zijn besloten en alleen toegankelijk voor de O.R.B. leden en genodigden. Nieuwe leden worden op voordracht van bestaande leden toegelaten. Begrijpelijk ook, na alle commoties in de regio, we willen het wél gezellig houden. Onze bijeenkomsten hebben een vriendschappelijk karakter, waar we ervaringen kunnen uitwisselen, verbindingen kunnen maken met de beschikbare apparatuur, gewoon – gezellig – wat kletsen met af en toe een lezing. Een vriendenkring waar alle leden gelijk zijn. Zonder allerlei poespas, tussenkomst en verplichtingen aan een vereniging. Speciaal voor de O.R.B. leden is er een QSL manager aanwezig. Elke woensdag, vanaf 20.30 uur is er een O.R.B. ronde op 145.400 MHz, met eventuele uitwijking naar 145.425 of 145.375 MHz, mocht 145.400 MHz bezet zijn. De O.R.B ronde is er voor iedereen, u hoeft geen lid te zijn van de vriendenkring om zich in te melden, we zijn allemaal radioamateurs, toch. Voor de luisteramateurs is het ook mogelijk via e-mail of via 06 –44414962 tot een half uur voor de ronde in te melden 

 

 

 

 

.