Welkom op de site van Dick de Vries.

Al heel jong was ik erg ge´nteresseerd in alles wat met elektronica te maken had. De interesse ging echter steeds meer richting het radio zendamateurisme. Na een aantal jaren actief luisteramateur geweest te zijn bereikte ik eindelijk de leeftijd waarop ik een machtiging kon halen. Het was voorjaar 1978 toen ik slaagde voor mijn C machtiging en kreeg na enkele weken de call PE1CLM toegewezen. Zelf kiezen was er toen niet bij.
Het was even wennen maar eigenlijk klonk het helemaal zo slecht nog niet: Pappa Echo ╔Ún Charly Lima Mike. Er volgde vele actieve jaren op 2 meter en 70 centimeter totdat we gingen verhuizen en ik geen antennes meer had. De hobby zakte geheel in want zonder antennes of alleen met een rondstraler was er niet veel lol aan. Ik vond en vind nog steeds verbindingen maken, over een wat grotere afstand, het leukst.

Na bijna tien jaar van zeer weinig activiteit heb ik nu de draad weer opgepakt. Ik ben weer aan het bouwen geslagen en doe ook weer met vossenjachten mee. Eerst een peildoos voor 2 meter gebouwd en daarna een peildoos voor 80 meter. Op dit moment vind ik peilen op 80 meter leuker dan op 2 meter. Voordeel is ook dat je niet met grote antennes hoeft te lopen.

Sinds 1 september kwam er een geweldig facet bij: de HF banden. Het kwam goed uit dat ik in 1979 een Yaesu FT101 EE had gekocht van een collega. deze set deed toen bij mij dienst als achterset voor een 70 cm transverter. Eigenlijk was die FT101 EE nog nooit echt op HF gebruikt. Waar ik nu woon is het plaatsen van antennes geen probleem en zodoende heb ik half augustus een multiband dipool van Alpha Delta, type DXCC opgehangen van 2 x 12,5 meter, geschikt voor 80, 40, 20, 15, en 10 meter. Het werkt allemaal prima en ik heb al aardig wat verbindingen gemaakt. Het werd nu ook tijd om maar eens een nieuwe QSL kaart te laten maken.