Welkom op de vernieuwde website

 

Mijn naam is Arie, geboren in 1965 (het beste jaar hi) en ik woon in Hardinxveld Giessendam, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Rotterdam.

De radiohobby is voor mij een manier om contacten te hebben met andere zendamateurs over de hele wereld. Mijn machtiging heb ik gehaald in 1987. Na drie maanden van hard studeren en zweten haalde ik mijn D licentie, wat tegenwoordig omgedoopt is tot Novice.

Omdat ik het maken van verbindingen wel erg leuk vond, versofte ik mijn vervolgcursus behoorlijk maar in 1990 haalde ik dan eindelijk mijn C-licentie, tegenwoordig F genaamd.

Na het halen van het examen gingen mijn radio activiteiten achteruit, mede doordat ik mijn vrouw leerde kennen en weinig tijd en zin in de hobby meer had. Tot ik weer een kennis ontmoette waar ik een setje van kon lenen omdat ik alles verkocht had.

Ik kreeg weer lol in de hobby, met name in sstv en een beetje aprs, en kocht dus weer een eigen transceiver voor vhf en uhf.

Nadat ik ernstig ziek werd in 1998 kreeg ik steeds meer de neiging om ook cw te gaan leren, maar dit duurde toch nog tot 2000. Het volgen van deze cursus was niet zo moeilijk omdat ik de hele dag kon oefenen. Ik haalde mijn machtiging dan ook vrij gemakkelijk en kreeg de roepletters toegewezen die ik nog steeds heb.

Het heeft toch nog enkele jaren geduurd voordat ik zelf een hf set kon kopen, maar sinds 1997 bezit ik een Yaesu FT-897 waar ik al redelijk wat leuke verbindingen mee gemaakt heb. De set wordt bestuurd met een cat kabel via de pc voor het maken van verbindingen in digimode, in combinatie met een Signalink USB interface met sound card on board. Deze kocht ik in de zomer van 2010 en werkt perfect.

Over de antennes kan ik kort zijn. Ik bezit een Fritzel FB-13 voor 10, 15 en 20 meter, een homemade draaddipool met verlengspoelen voor 80-10 meter en een Diamond X-50 voor VHF en UHF.

Omdat ik wat luidruchtige huisdieren bezit (papegaaien en honden) ben ik voornamelijk actief in digimode maar soms kan men mij ook in phone horen.

Deze website zal de komende tijd nog uitgebreid worden met meerdere onderwerpen dus hou het in de gaten en kom nog een langs.

'73 Arie