Repeatercommissie PA3GCO
....
PE1PUW Marco Merks            greetjevh@hetnet.nl
PA8TWN Twan van der Meer    pa8twn@amsat.org
PA3GCO Albert van der Molen pa3gco@amsat.org
....

 

....
.
... Sinds 30 april 1995 is PI2SHB in de lucht vanaf een flat. Elk jaar op 30 april treffen de leden van de repeatercommissie elkaar bij een vestiging van McDonald's. Ook als er in de tussentijd hard is gewerkt wordt ons stam-restaurant bezocht. De foto links toont PE1PUW (rechts) en PA3GCO (links) in oktober 2001 bij McDonald's in Rosmalen toen het nieuwe opstelpunt voor PI2SHB werd verbouwd. 
Een ander lid van de repeatercommissie is Twan van der Meer, PA8TWN. Een van zijn verdiensten bestaat uit het beschikbaar stellen van schijfruimte op een server die via 100 Mbps aan internet hangt. O.a. deze website en de mp3-audiostream van PI2SHB maken daar dankbaar gebruik van.
 
 
...
...  
..
Op de foto links: Hans Kuijpers, PA3DVK, gefotografeerd tijdens het diner van 30 april 2002 in Waardenburg. 

 
 
 

Rosmalen, 9 januari 2003

Vandaag is Hans Kuijpers, PA3DVK, naar zijn laatste rustplaats gebracht. Afgelopen zondag, 5 januari 2003, overleed hij plotseling op 62-jarige leeftijd. 
Mijn eerste contact met Hans vond rond 1980 plaats, via een verbinding op de 3m-band. Ik had toen nog geen idee wie hij was.
In 1987 behaalde ik mijn amateurlicentie en toen liep ik Hans tegen het lijf: mijn geheugen voor stemmen is altijd prima geweest en de stem van Hans kon ik direct thuisbrengen. In die tijd was Hans een van de drijvende krachten achter het clubhuis van VERON afdeling 's-Hertogenbosch.

Enige tijd later ging Hans zelf een huis bouwen in Rosmalen. Uiteraard moest daar een fraai antennepark bij komen, netjes met vergunning. Ik hoor Hans nog vertellen hoe hij van de gemeente te horen kreeg dat hij precario-rechten moest betalen omdat zijn antennes in een bepaalde stand boven gemeentegrond zouden hangen. De hoogte van het bedrag zou afhangen van het antenne-oppervlak dat boven gemeentegrond hing. Hans had een prima oplossing: het antennepark werd direct aangepast zodat alleen een flinterdunne draadantenne boven gemeentegrond hing. Het oppervlak was zodanig laag dat de bewuste gemeente-ambtenaar nooit meer iets van zich heeft laten horen.

Sinds 1995 was Hans lid van de repeatercommissie. Hij was prima op de hoogte van wet- en regelgeving, mede door zijn activiteiten bij de gemeente. Als er contacten moesten worden gelegd met de beheerder van een hoog opstelpunt, dan kende Hans meestal wel iemand om er een voet tussen de deur te krijgen. Menig opstelpunt hebben we samen bekeken.
De jaarlijkse bijeenkomst van de repeatercommissie werd trouw bezocht. Hans was altijd te porren: 'pik jij mij op of zal ik deze keer rijden?'
De beugels waarmee op dit moment de nieuwe mast van PI2SHB gemonteerd is, zijn een donatie van Hans. 'Kom maar halen, die heb ik nog liggen'.

Hans ging mee met zijn tijd: of het nu 70 cm was, CTCSS of packet radio, Hans deed mee. Daarnaast was hij een bekende verschijning als standhouder op radiomarkten in Nederland en Belgie. Veel radioamateurs kochten bij hem een schotelantenne. Onderstaande foto's tonen Hans en Bart tijdens de Dag voor de Amateur 2001 in Apeldoorn.
 
... ..

De radioamateurgemeenschap verliest een vriendelijk en altijd behulpzaam lid. Opvallend veel radioamateurs gaven vandaag acte de presence tijdens de uitvaartdienst. 
Afgelopen zondag is Hans nog door velen gehoord op 145.250 MHz, nu is hij silent key. Wie had dat kunnen bedenken.
Namens de repeatercommissie wens ik Corine, Bart en Peter sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

PA3GCO
 

.
Terug
www.pa3gco.com