Interesses

 

Start
Info over mezelf
Interesses
Favorieten
Fotocollage
Feedback

 

Morse

Verslag van Gerrie PA7TT:

1 2 3 4 5 C Q

P R O F I C I A T

Na een periode van een aantal maanden studie om de CW code te leren, was dan eindelijk D-day aangebroken.

13 mei 2003  CW examen, zal voor de cw club prettige herinneringen oproepen.

Met z'n negenen (pe2ps, pe2sdb, pe5wjb, pe1diw, pe2sb, pe3ton, pe7skb, pe2cor en pa7tt = cursusleider) naar het examen, en met 2 auto's volgeladen (en opgeladen) kandidaten, kwam men via 2 verschillende routes aan in Nieuwegein. Dat het een club van volhouders is, blijkt wel, want daar waar men de vorige keer verkeerd reed, deed men dat nu ook weer. Dit had tot gevolg dat we met slechts 4 auto's tussen ons in, gelijktijdig arriveerden.

Ruimschoots op tijd, vol goede moed en niets aan het toeval overlatend, want er was zelfs een kandidaat met een voelmaat aanwezig om de sleutelspatie perfect af te stellen, trad men (hoezo zenuwachtig..??) het gebouw binnen. Het eerste wat gevonden werd was het toilet om nodig te downloaden en daarna de bar. De examinatoren troffen we daar ook.

Nadat de twee opnameproefen waren afgenomen, kwam er niemand van de cw club naar buiten ten teken dat ieder geslaagd was voor de opnameproef. Men dacht nog even om gezamelijk naar buiten te gaan om de cursusleider te laten schrikken, maar daar bleef het bij. Gelukkig maar....

De examinatoren renden af en aan om de formulieren op te halen. Intussen vertelde men dat er zich 58 kandidaten gemeld hadden voor het CW examen. Zelf mocht ik even de installatie bewonderen welke men voor het examen gebruikte. Elke kandidaat was middels een kabel verbonden aan een interface. Deze was weer verbonden aan een laptop. De combinatie van 1 2 3 4 5 C Q wordt gebruikt om de snelheid in te stellen van elke kandidaat. Dit kan tot 20 wpm. Dat moest voldoende zijn. Er was 1 kandidaat die met turbosnelheid seinde en de 5 minutenproef binnen 1 minuut aflegde. Men verzocht hem om het wat rustiger aan te doen, en daarna legde hij de proef af in 2 minuten. Ook hij was geslaagd.

Er werd mij verteld dat er twee kandidaten het wellicht niet zouden halen, maar dat bleken geen members van ons cw clubje te zijn.

Tonnie werd nog even met gestrekte armen tegemoet getreden, en daardoor zakte de moed in de schoenen, maar het bleek bedoeld te zijn om te melden dat er geen aanmerkingen waren en een ieder van ons clubje geslaagd was. 100% !!!!!!!!!!!!!!

KLASSE HEREN. en wat kan een hobby toch leuk zijn.

Ik bedank jullie dan ook allen dat jullie er voor gezorgd hebben dat we met elkaar een plezierige periode hebben gehad. Het was voor mij ook even zoeken naar de juiste formule, en bij deze bedankt voor jullie pilot functie. Ik hoop jullie dan straks op HF te ontmoeten ( in CW natuurlijk..!!) Een nieuwe lichting, aangevuld met 2 'oude' kandidaten,  heeft zich al weer aangemeld en ik hoop dat de volgende lichting met hetzelfde plezier, enthousiasme en resultaat  in december  de volgende cursus afsluit. Ik heb wel gemerkt dat de woorden examen en frequentie, zoals wij die geoefend hebben, een goede vooruitziende blik was, die houden we er dus in.!

Gerrie PA7TT

 

Start | Info over mezelf | Interesses | Favorieten | Fotocollage | Feedback

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 05/29/03