VRZA   REGIO 24

Terug naar hoofdpagina


Inhoud

 


Algemene Info

Hallo OM's mijn naam is Benn en geboren op 12-11-49 in Aalten, Nederland en niet meer werkende sinds 1984 in de maatschappij. Ik heb 2 kinderen genaamd Danyel en Maike die ook al weer kinderen hebben. Ze wonen nu buitenshuis aangezien ze een levenspartner gevonden hebben. Mijn andere hobby's zijn vissen en met mijn Mercedes Sport  samen met de SL-Club  tourritten maken, dat ik meestal in de lente-zomertijden doe. Maar ik houd me ook wel veel bezig met  radioamateurisme. Zo ben ik op verschillende banden te vinden, vanaf 70 cm t/m 80 meter, mijn huis frequentie is op de 2 meter 144.71250. Nu ben ik veel op de 15 meter - frequentie 21.435 waar zich de Nederlands talige radio zendamateurs van de gehele wereld treffen als dit de zonnevlekken - condities toelaten.

Terug naar begin


                 

Terug naar begin


Interessegebieden

Mijn interesses gaan uit naar het experimenteren met antennes voor de HF banden, het bouwen en veranderen van deze. Zo houd ik me ook bezig met SSTV, PSK 31 en PR dit in samenwerking uiteraard met de soundcard van de PC. Ik mag ook graag een beetje met Home pages knutselen om die op allerlei manieren te laten werken. Zo help ik ook de OM's aan de nodige Coax kabel en Conectoren waaraan ik zelf  hoge kwaliteiten eis. Deze Coax kabel en onderdelen bezorg ik meestal persoonlijk aangezien vaak het persoonlijke kontact de beste garantie is en bepaalde vragen direct beantwoord kunnen worden. Zo rij ik ook veel als ik niet aan het vissen ben in de zomertijden met mijn Mercedes Benz SL "82 toerritten over heel Nederland en Duitsland genieten we van de omgeving en de natuur.

Terug naar begin


De vliegende Hollander

De geschiedenis

Het land dat nu bekend staat als Nederland was, tijdens de Middeleeuwen, een verzameling van autonome graafschappen (Gelderland en Brabant) en provincies (Holland en Zeeland) samen met het Bisschopdom van Utrecht. Deze gebieden, samen met het huidige BelgiŽ en Luxemburg, vormden onder Karel V de Lage Landen, die deel uit maakten van het grote Bourgoundisch-Hapsburgse Rijk.

Toen in 1568, een aantal provinciŽn in opstand kwamen tegen Philip II van Spanje, veroorzaakte dit het begin van de 80-jarige Oorlog voor onafhankelijkheid. De revolutie werd geleid door Prins Willem van Oranje, die de geschiedenis in is gegaan als "De Vader der Nederlanden". De vrede van Westfalen (1648) erkende de Republiek van de Zeven Verenigde ProvinciŽn als een onafhankelijke staat.

In de 17e eeuw, vestigde Nederlandse handelaren handelsposten op over de gehele wereld. Deze periode werd gekarakteriseerd door een geweldige uitbreiding van handel en scheepvaart, waardoor deze periode de naam "De Gouden Eeuw" kreeg. Er waren vele verschillende handelsondernemingen, die later, als gevolg van hevige onderlinge concurrentie, fuseerden tot een paar grote handelsondernemingen. De meest vooraanstaande ondernemingen waren de VOC ( Verenigd Oost-Indische Compagnie ), die handel dreef met het verre Oosten en de WIC, ( West Indische Compagnie ) die verantwoordelijk was voor het beheer van New Amsterdam oftewel New York zoals deze plaats later werden genoemd. De behoefte om de handelsbelangen te beschermen leidde tot verschillende oorlogen, met name tegen Engeland.

In 1789 brak de Franse Revolutie uit, met als resultaat dat Franse troepen in 1795 de Republiek bezetten. In 1810 voegde Napoleon het Noorden van Nederland toe aan het Franse Rijk als een leenstaat. Met de val van Napoleon kregen de Nederlanden hun vrijheid terug en in 1815 nam Willem I, prins van Oranje-Nassau, de titel Koning der Nederlanden aan. Daarnaast was hij ook nog Groot-Hertog van Luxemburg. Nederland kreeg zijn huidige vorm toen BelgiŽ in 1839 onafhankelijk werd.

Tijdens de Eerste Wereld Oorlog, bleef Nederland neutraal. Men voerde een beleid van strikte neutraliteit tot aan de Tweede Wereld Oorlog, maar desondanks dat, viel Duitsland toch binnen in 1940 en bezette Nederland 5 jaar lang.

Het verhaal

Enkele honderden jaren geleden, in het jaar 1729 om precies te zijn, leefde er een Nederlandse Zeekapitein die een vreselijk temperament had. Met zijn schip zeilde hij door de meest stromachtigste zeeŽn en volgde hij de moeilijkste routes. Op een dag echter, ondanks al zijn inspanningen, verhinderde een storm hem om rond een kaap van steile rotsen te zeilen. Hij bezwoer de Duivel dat hij nooit zou toegeven aan de Natuur, en dat hij zou blijven varen tot hij de kaap omzeild had, al moest hij er tot het Laatste Oordeel over doen. De Duivel nam de kapitein op zijn woord en vervloekte hem, hij zou als kapitein op zijn schip moeten blijven, nu als een spookschip, over de zeeŽn blijven varen, tot de dag des Oordeels zou aanbreken. Er was weliswaar een kleine hoop, alleen door de liefde van een vrouw kon hij bevrijdt worden.

En zo werd De Vliegende Hollander de vloek van de zeeŽn. Elk schip dat hem ontmoette kende niets dan ongeluk. Geen zeeman wilde nog op het schip varen en iedere handelaar weigerde nog met hem te onderhandelen. En om zich te beschermen en om iedere ontmoeting met het spookschip te omzeilen spijkerde de bemanningen van schepen hoefijzers aan de mast, die geluk moesten brengen en hun schip voor een ongelukkige ontmoeting moesten behoeden.

Terug naar begin


Lijst van favorieten

Click op ťťn van de gewenste iconen.

Terug naar begin

Contactinformatie

Adres voor elektronische post
pa1.bl@freenet.de

Internet-Home Page
http://www.qsl.net/pa1bl

Telefoon thuis
+49(0)28718855459

 Terug naar begin


Copyright (c) 1999 - 2006 PA1BL
datum van laatste update: oktober 05, 2008.