Welkom op de www site van de NL-commissie
De NL Commissie stimuleert de luisteramateurs in Nederland met hun hobby.
Al luisterend beleef je plezier aan radio en bouw je ervaring op voor een zendexamen. Als luisteramateur kun je experimenteren met techniek, antennes, ontvangers en de eigenschappen van radiogolven. In de VERON vind je collega amateurs, enthousiaste NL'er, met hun bouw je ervaring op in de mogelijkheden van radio.

Als luisteramateur kun je ook contact leggen met de gehoorde amateurs. Via ontvangstrapporten, QSL-kaarten, die via de VERON wereldwijd verspreid worden. Veel zendamateurs beantwoorden deze rapporten met hun QSL-kaart. Voor het versturen van QSL-kaarten is een NL-nummer gewenst.

Als VERON-lid vraag je dat aan bij het Centraal Bureau van de VERON, Postbus 1166, 6801 BD Arnhem. Dit NL-nummer maakt je wereldwijd herkenbaar als Nederlands Luisteramateur.

De rubriek voor luisteramateurs, NL-post, brengt nieuws voor de NL' s en doet verslag van hun activiteiten. Regelmatig georganiseerde activiteiten zijn de SLP-luisterwedstrijden en diploma's voor de luisteramateurs. Bij de NL Commissie kun je ook terecht met vragen over de hobby, iets waar iedere beginnend amateur vol mee zit

Voor vragen en informatie over het luisteramateurisme kunt u terecht bij de NL Commissie
Bent u al lid van de VERON ?

http://www.veron.nl/commissie/nl/

Onder constructie

<--last modified 2001/10/31 -->