STATUTTER FOR   OSLO CUP   I  RPO

STATUTTER FOR OSLO-CUP I RADIOPEILEORIENTERING

1. Alle medlemmer av NRRL, eller en lokalgruppe av NRRL, kan delta i OSLO-CUP. OSLO-CUP organiseres av Oslogruppens RPO-manager eller en person oppnevnt av styret i Oslogruppen.
  1. Pokalen er en vandrepokal inntil en løper har oppnådd tre napp og vinner den til odel og eie.
  1. Resultater fra både vår- og høstsesongen teller med i OSLO-CUP. Bare løp på 80 m inngår.
  1. Løp som skal telle i OSLO-CUP må være annonsert i god tid i: Oslogruppens rundskriv, og/eller LA-ARDF’s medlemsinformasjon og QST-LA sendingene. Løp som skal telle må være merket i terminlista.
  1. Dersom det er mange deltagere i ett løp er det anledning til puljestart med 5 minutters intervall.
  1. Tidskorreksjon for alder brukes til beregning av sluttiden i hvert løp. Alder ved årsskifte brukes for etterfølgende kalenderår. Beregning skjer etter følgende tabell:

5 p

Er det flere arrangører i et løp får hver 5 poeng. I løp der det brukes klasseinndeling, med ulik løype for løpere i ulike klasser, benyttes poengberegning i hver klasse.

1. Annulering/protester: Dersom teknisk feil eller andre problemer oppstår i et annonsert løp, slik at rettferdig rekkefølge ikke lar seg sette opp, kan løpet annuleres. Alle deltakere skal da ha 5 poeng, arrangøren(e) beholder poengene etter pkt. 7. Protester skal gis arrangøren umiddelbart etter løpet. Ved protester og tvilstilfeller skal disse avgjøres av en jury bestående av: Arrangør, Oslogruppens RPO-manager og en deltager utpekt av arrangøren før start.
  1. En løper som hjelper en nybegynner gjennom hele løpet kalles fadder og får poeng etter pkt. 7. En nybegynner som ønsker å benytte seg av fadderordningen, henvender seg til juryen før løpet, for å bli godkjent som nybegynner.
  1. Total poengberegning: Vinner av OSLO-CUP er den som har høyest poengsum i inntil 70% av årets arrangerte OSLO-CUP løp, avrundet nedad til nærmeste helt antall løp. Maksimalt 20 arrangørpoeng kan inngå. Dersom flere løpere har samme poengsum, vil antall seire i løp, deretter antall ”9 poeng” og så videre, avgjøre.
  1. Pokalen utdeles ved et høvelig arrangement snarest mulig etter siste løp i høstsesongen.
  1. Disse statutter er vedtatt av Oslogruppens styre den 9. januar 2001 og gjelder f.o.m. vårsesongen 2001.